ساخت بزرگترین سیستم کامپیوتری که عملکردی مشابه مغز انسان دارد
اینتل از راه اندازی بزرگترین سیستم کامپیوتری نورومورفیک جهان، Hala Point خبر داد.
اینتل بزرگترین سیستم رایانه نورومورفیک را راه اندازی کرد، این سیستم که ابتدا در آزمایشگاه ملی ساندیا در نیومکزیکو مستقر شد، از مغز انسان در پردازش اطلاعات تقلید می کند.
سیستم نورومورفیک برای پردازش از مدلی استفاده می کند که عملکرد مغز انسان را تقلید میکند.
اینتل در حین رونمایی از Hala Point گفت که این پیشرفت می تواند به تحقیقات هوش مصنوعی کمک کند.
طبق گفته این شرکت، Hala Point اطلاعات را 50 برابر سریعتر پردازش میکند و 100 برابر انرژی کمتری نسبت به سیستمهای محاسباتی سنتی مصرف میکند. اینتل از این طریق، قصد دارد استفاده از هوش مصنوعی را پایدارتر کند.
هزینه محاسبات مدل های هوش مصنوعی امروزی با نرخ های ناپایدار در حال افزایش است.
مایک دیویس، مدیر آزمایشگاه محاسبات نورومورفیک در آزمایشگاههای اینتل، گفت: صنعت به رویکردهای جدید با قابلیت مقیاسپذیری نیاز دارد.
کامپیوترهای سنتی اطلاعات را به صورت خطی پردازش می کنند. آنها به واحدهای پردازش مرکزی (CPU) و واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) متکی هستند. از سوی دیگر، کامپیوترهای نورومورفیک از نحوه عملکرد مغز انسان الهام گرفته شده اند. آنها از شبکه های عصبی مصنوعی و سیناپس ها، مشابه مغز بیولوژیکی استفاده می کنند.
این ساختار به کامپیوترهای نورومورفیک کمک می کند تا بسیاری از محاسبات را به طور همزمان پردازش کنند. این دستگاه قادر است تا 20 کوادریلیون عملیات در ثانیه را پردازش کند و در عین حال بهره وری انرژی قابل توجهی را حفظ کند.
با این قدرت پردازشی، Hala Point میتواند وظایف پیچیده هوش مصنوعی را با سرعتی استثنایی انجام دهد، در حالی که حداکثر 2600 وات برق مصرف میکند، یعنی به اندازه یک لوازم برقی خانگی.
طبق گفته اینتل، Hala Point به لطف این پردازش موازی عظیم میتواند سرعت و کارایی بیسابقهای را ارائه دهد.
پردازنده نورومورفیک Loihi 2 اینتل که نشان دهنده ارتقاء قابل توجهی نسبت به نسل قبلی خود Pohoiki Springs است.
ظرفیت نورونی این سیستم تقریباً معادل قدرت مغز یک جغد یا یک میمون کوچک است.
محققان قصد دارند از Hala Point برای کارهای محاسباتی علمی پیشرفته در زمینههایی مانند فیزیک دستگاه، معماری کامپیوتر و علوم کامپیوتر استفاده کنند.