63 درصد از متخصصان فناوری معتقدند هوش مصنوعی امنیت سایبری شرکتها را بهبود می بخشد
بر کسی پوشیده نیست که کسب و کارها در سراسر جهان در حال پیاده سازی هوش مصنوعی برای کسب مزیت رقابتی در صنایع خود هستند. بر اساس مطالعه جدیدی که بر روی 2486 متخصص فناوری اطلاعات و امنیت انجام شده است، که توسط Google Cloud و Cloud Security Alliance انجام شده است، هوش مصنوعی می تواند تأثیر زیادی بر امنیت سایبری شرکتها نیز داشته باشد.
بر اساس گزارش وضعیت هوش مصنوعی و بررسی امنیت، پنجاه و پنج درصد از شرکتها در سراسر جهان در حال برنامهریزی برای استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود امنیت سایبری شرکتها در سال 2024 هستند. این نظرسنجی همچنین نشان داد که 21 درصد از تصمیمگیرندگان فناوری اطلاعات فکر میکنند هوش مصنوعی میتواند به آنها در ایجاد قوانین امنیتی کمک کند و 19 درصد معتقدند شبیهسازی حمله و نقض انطباق میتواند در نهایت محتملترین موارد استفاده از امنیت سایبری در سال 2024 باشد.
محققان در نظرسنجی خود نوشتند: ظهور هوش مصنوعی در امنیت سایبری نشاندهنده یک دوره تحولآفرین در حوزه دفاع دیجیتال است که ترکیبی از پیشرفتهای امیدوارکننده و چالشهای پیچیده را به همراه دارد. هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که در تقویت دفاع امنیتی، شناسایی تهدیدات نوظهور و تسهیل واکنشهای سریع، متحدی حیاتی باشد.
همه مطمئن نیستند که هوش مصنوعی لزوماً امنیت سازمان آنها را بهبود می بخشد: فقط 63٪ از پاسخ دهندگان با این احساس موافق بودند. 36 درصد باقی مانده یا بی طرف بودند یا موافق نبودند که هوش مصنوعی نقش مهمی در بهبود امنیت سایبری آنها ایفا کند. این نظرسنجی یک شکاف سرسختانه را در میان کسانی که هوش مصنوعی را تجزیه و تحلیل میکنند، نشان میدهد – افرادی که معتقدند تأثیر مهم و بالقوه تغییر دهنده زندگی بر شرکتها و کسانی که معتقدند ممکن است بیش از ارزشش دردسرساز باشد.
در واقع، یک چهارم از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی گفتند که معتقدند هوش مصنوعی در نهایت به نفع هکرها و سایر بازیگران بد با اهداف مخرب خواهد بود و 9 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که مطمئن نیستند که هوش مصنوعی کدام طرف بیشترین سود را خواهد برد. همین درصد از پاسخ دهندگان (34 درصد) گفتند که هوش مصنوعی در نهایت به نفع متخصصان امنیت سایبری خواهد بود.
در هر صورت، متخصصان فناوری اطلاعات لزوماً هوش مصنوعی را تهدیدی برای شغل خود نمی دانند. اکثر پاسخ دهندگان (30٪) گفتند که هوش مصنوعی احتمالاً مهارت های آنها را “تقویت” خواهد کرد و 28٪ دیگر گفتند که احتمالاً آنها را در نقش امنیت سایبری خود پشتیبانی می کند.
محققان میگویند: «این یافتهها نشان میدهد که اگرچه هوش مصنوعی تغییرات قابلتوجهی را برای تیمهای امنیتی ایجاد میکند، اما در درجه اول به عنوان یک ابزار مکمل بهجای جایگزینی کامل تلقی میشود». قرار است به پر کردن شکافهای مهارتی و دانشی که صنعت را آزار داده است کمک کند، اما نگرانیهای سالمی در مورد وابستگی بیش از حد به آن وجود دارد.
در مورد C-suite چطور؟
این مطالعه همچنین نشان داد که مدیران سطح C، که اغلب به طور کامل درگیر ماهیت در حال تغییر فناوری نیستند، به طور کامل روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری می کنند. هفتاد و چهار درصد از متخصصان فناوری اطلاعات گفتند که تیم رهبری اجرایی آنها حداقل تا حدودی از هوش مصنوعی و نحوه استفاده از آن در شرکت آگاه است، در حالی که 82 درصد گفتند که فشار هوش مصنوعی شرکتی توسط IT هدایت نمی شود، بلکه توسط رهبری ارشد رهبری می شود. . جالب اینجاست که متخصصان فناوری اطلاعات میگویند که مدیران سطح بالای آنها نیز به نظر میرسد اطلاعات بیشتری از هوش مصنوعی نسبت به گزارشهای مستقیم خود دارند.
در این نظرسنجی آمده است: «سطوح C نسبت به کارکنان خود، آشنایی بیشتر خود را با فناوریهای هوش مصنوعی نشان میدهند». به عنوان مثال، 52 درصد از مدیران C-suite گزارش می دهند که با هوش مصنوعی مولد بسیار آشنا هستند، در حالی که تنها 11 درصد از کارکنان در تضاد کامل هستند.
با نگاهی به آینده، محققان هیچ نشانهای از از دست دادن درخشش ابزارهای امنیت سایبری هوش مصنوعی در دنیای شرکتها مشاهده نمیکنند. با این حال، آنها هشدار دادند که پیادهسازی ابزارهای هوش مصنوعی بسیار سریع – و انجام این کار بدون آموزش کارکنان – میتواند منجر به اشتباهات و عواقب ناخواسته شود.
محققان نوشتند: «این تصویر پیچیده بر نیاز به یک رویکرد متعادل و آگاهانه برای یکپارچهسازی هوش مصنوعی در امنیت سایبری تأکید میکند، «ترکیب رهبری استراتژیک با مشارکت کارکنان و آموزشهای جامع برای هدایت موثر چشمانداز تهدیدات سایبری در حال تحول».