هوش مصنوعی

May 5, 2024
11:35 یکشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 165598

مدیرعامل OpenAI درباره آینده هوش مصنوعی چه تصوری دارد؟

منبع: Digiato

«سم آلتمن»، مدیرعامل و مؤسس OpenAI به‌تازگی در یک مصاحبه به توصیف آینده هوش مصنوعی از نظر خود پرداخته است و از اهدافی صحبت به‌میان آورده است که می‌توانند مسیر این شرکت را از رقبا کاملاً جدا کند.

آلتمن در مصاحبه خود به نقش یاری‌کننده هوش مصنوعی اشاره کرد و آن را به‌عنوان نیاز اصلی کاربران برشمرد. او یک اپلیکیشن مبتنی بر هوش‌مصنوعی فوق العاده و بی‌رقیب را «به‌عنوان یک دستیار فوق‌العاده توانمند» توصیف کرد که «از تمام امور زندگی کاربر، تمام ایمیل‌ها و هر مکالمه‌ای که تاکنون داشته مطلع است» و می‌تواند برخی امور را به سرعت انجام دهد.

آنچه آلتمن در مصاحبه خود توصیف کرده است، بسیار بلندپروازانه‌تر از سرویس‌هایی است که درحال‌حاضر توسط OpenAI ارائه می‌شوند. سرویس تبدیل متن به تصویر DALL-E، چت‌بات ChatGPT و سرویس تبدیل متن به ویدیو Sora ازجمله مواردی هستند که توسط این شرکت توسعه‌ یافته‌اند؛ اما به عقیده آلتمن، نسبت به موج بعدی ابزارهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی بسیار ابتدایی و احمقانه خواهند بود.

اگرچه سرویس‌های مذکور می‌توانند متن، تصویر و ویدیوهای چشمگیری ایجاد کنند، اما به ابزارهایی برای انجام امور مجزا و پروژه‌های کوچک تبدیل‌ شده‌اند که توانایی محدودی در برقراری تعامل با کاربر دارند و نمی‌توان به‌عنوان یک ابزار همه‌کاره روی آنها حساب باز کرد.

نیاز به سخت‌افزار هوش مصنوعی از دید آلتمن
طبق توصیف آلتمن از آینده هوش مصنوعی، باید منتظر دستیارهای شخصی باشیم که از حالت چت‌محور خارج خواهند شد و می‌توانند امور مرتبط با زندگی واقعی را بر عهده بگیرند.

وی اشاره دارد که برای دستیابی به چنین هدفی، لزوماً نیازی به سخت‌افزار مستقل وجود نخواهد داشت و بسیاری از امور به‌شکل ابری انجام خواهند گرفت. ناگفته نماند که او یکی از سرمایه‌گذاران استارتاپ سازنده گجت AI Pin است که به‌عنوان یک دستیار فیزیکی مستقل مبتنی‌ بر هوش مصنوعی معرفی شد؛ اما درنهایت با انتقادات شدیدی روبه‌رو شد و بسیاری از کاربران نسبت به کاربردی‌بودن چنین گجت‌هایی هنوز مردد هستند.

گجت هوش مصنوعی AI PIN
شایان ذکر است که آلتمن اعتقاد دارد با وجود عدم نیاز به چنین فناوری، کاربران از سخت‌افزار مستقل و جداگانه برای هوش مصنوعی احتمالاً استقبال می‌کنند. او خود را یکی از طرفداران سخت‌افزار مختص به مصرف‌کننده نهایی می‌داند و آنها را هیجان‌انگیز توصیف می‌کند؛ اما از طرفی اذعان دارد که از تبحر خاصی در این زمینه برخوردار نیست و از حوزه اصلی فعالیت وی، فاصله بسیاری دارد.

دیدگاه آلتمن نسبت به داده‌های مورد نیاز برای تمرین‌دادن مدل‌های هوش مصنوعی هم جالب بوده و اشاره کرده است که احتمالاً راه‌حلی برای عدم نیاز به داده‌های بیشتر پیدا خواهد شد. او انسان‌ها را به‌عنوان موجوداتی هوشمند که نیاز به داده‌های حجیم برای تمرین ندارند عنوان کرده است و فکر می‌کند که مسیر جدیدی هم برای تکامل هوش مصنوعی ایجاد خواهد شد.

مدیرعامل OpenAI درنهایت گفته که شرکت تحت مدیریت او، همچنان به‌دنبال توسعه هوش مصنوعی جامع (AGI) است که بتواند مشابه یا بهتر از انسان‌ها استدلال کند و برنده رقابت برای دستیابی به چنین مدلی، شرکتی با بیشترین تراشه‌ها و قدرت پردازشی خواهد بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.