اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 12, 2024
17:39 یکشنبه، 23ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 166183

جزئیاتی از کشف یک آسیب‌پذیری در مرورگر گوگل کروم

منبع: ایسنا

به تازگی یک آسیب‌پذیری روز صفر در مرورگر گوگل کروم کشف شده است که بهره‌برداری موفق آمیز آن می‌تواند به اجرای کد دلخواه توسط مهاجمی که به سیستم وارد شده است، منجر شود و وی می‌تواند بسته به سطح دسترسی خود، به نصب برنامه، مشاهده، تغییر یا حذف داده‌ها و یا ایجاد حساب‌های کاربری جدید با سطح دسترسی بالا اقدام کند.

گوگل امروزه پرکاربردترین موتور جست‌وجو در سطح جهان است و اکنون روزانه میلیاردها جست‌وجو در گوگل به بیش از ۱۵۰ زبان در سراسر جهان انجام می‌شود. گوگل بیش از ۲۰ مرکز داده در سراسر جهان دارد که ماموریت آنها، در دسترس قرار دادن اطلاعات برای همه جهان به طور یکسان است. گفتنی است نام مشهور جهانی “گوگل” از یک اصطلاح ریاضی برگرفته شده که در حدود سال ۱۹۲۰ به وجود آمده است.

از خدمات ارزنده گوگل که دنیای فناوری را دچار تحول اساسی کرده است، می‌توان به ساخت و توسعه گوشی‌های هوشمند، محبوب‌ترین مرورگر جهان به نام “کروم” (Chrome)، سرویس ترجمه “گوگل ترنسلیت” (Google Translate)، بزرگترین بستر به اشتراک‌گذاری ویدیو در جهان موسوم به “یوتیوب”، سرویس رایانامه “جی‌میل”، “نقشه‌های گوگل” و بسیاری از فناوری‌های دیگر اشاره کرد.

در همین رابطه اخیرا یک آسیب پذیری روز صفر در مرورگر گوگل کروم کشف شده است. آسیب‌پذیری روز صفر به این معناست که تاکنون هیچ راهکاری برای آن ارائه نشده و یا شما صفر روز فرصت پیدا کردن راهکار دارید؛ البته که یکی از ملاک‌های حمایت از بدافزارها، تعداد بالای روز صفری است که در آن پشتیبانی می‌شوند.

درباره جزئیات این آسیب‌پذیری گفته شده یک آسیب‌پذیری با شناسه CVE-۲۰۲۴-۴۶۷۱ و شدت ۸ در مؤلفه‌ی Visual مرورگر گوگل کروم کشف شده است که به مهاجم اجازه می‌دهد از طریق یک صفحه مخرب html که به صورت خاص منظوره طراحی شده است، منجر به بهره‌برداری از Heap شود.

براساس اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای بهره‌برداری موفق آمیز آسیب‌پذیری مذکور، می‌تواند منجر به اجرای کد دلخواه توسط مهاجمی که به سیستم وارد شده است، شود و وی می‌تواند بسته به سطح دسترسی خود، اقدام به نصب برنامه، مشاهده، تغییر یا حذف داده‌ها و یا ایجاد حساب‌های کاربری جدید با سطح دسترسی بالا کند. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات از محصولات تحت تأثیر و توصیه‌های امنیتی به این لینک مراجعه کنند.

گفتنی است پیش از این محققان امنیتی درباره کمپین به‌روزرسانی مرورگر کروم جعلی هشدار دادند که از بدافزار جدیدی به نام FakeUpdateRU برای فریب کاربران و دانلود یک تروجان دسترسی از راه دور استفاده می‌کند.

به گفته محققان Sucuri، این بدافزار هم بر سایت‌های وردپرس و هم بر پلتفرم‌های CMS تأثیر گذاشته به این صورت که بدافزار فایل اصلی index.php را بازنویسی می‌کند تا محتوای وب‌سایت را با یک پوشش مخرب جایگزین کند؛ در برخی موارد، بدافزار در فایل‌های index.html تحت پوشه wp-content تزریق شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.