اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 12, 2024
17:35 یکشنبه، 23ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 166184

استارلینک در سال 2024 برای اولین‌بار به سود خواهد رسید

منبع: Digiato

اسپیس ایکس اوایل سال 2018 دو ماهواره را به‌صورت آزمایشی در مدار زمین قرار داد و سپس در سال 2019، اولین دسته از 60 ماهواره استارلینک V0.9 را به فضا پرتاب کرد. استقرار گسترده ماهواره‌های این سرویس از ژانویه 2020 آغاز شد و تا به امروز، اسپیس ایکس بیش از 6300 ماهواره پرتاب کرده است. حالا پیش‌بینی شده که سرویس استارلینک شرکت متعلق به ایلان ماسک در سال 2024 سودآور خواهد شد.

اسپیس ایکس با وجود موشک‌های فالکون 9 خود که می‌توان از آن‌ها مجدداً استفاده کرد، این قابلیت را دارد که ماهواره‌های استارلینک را با هزینه کمتری پرتاب کند. بااین‌حال، ساخت و راه‌اندازی زیرساخت‌های موردنیاز آن‌ها بسیار زیاد است.

پیش‌بینی درآمد استارلینک در سال 2024

Ars Technica در گزارش جدید خود به نقل از داده‌های شرکت تحقیقاتی Quilty Space تخمین زده که سرویس استارلینک با نزدیک به سه میلیون مشتری در سراسر جهان، امسال به درآمد 6.6 میلیارد دلاری و جریان نقدی آزاد (FCF) تخمینی 600 میلیون دلاری خواهد رسید که با این شرایط، سرویس مذکور برای اولین‌بار در تاریخ کوتاه خود، به سود دست پیدا می‌کند.

«کریس کوئیلتی»، یکی از بنیانگذاران Quilty Space، اذعان می‌کند که تلاش‌های اسپیس ایکس از نظر سرعت پرتاب و تأثیر آن بر بازار به‌طور قابل توجهی دست‌کم گرفته شده است. علاوه‌براین، طراحی عمودی ماهواره‌های اسپیس ایکس باعث می‌شود تا نه‌تنها هزینه‌های پرتاب، بلکه هزینه‌های تولید آن نیز کاهش پیدا کند.

در این گزارش همچنین پیش‌بینی شده که شرکت فضایی متعلق به «ایلان ماسک» پس از عملیاتی‌شدن موشک غول‌پیکر استارشیپ رشد بیشتری داشته باشد. با وجود این موشک، اسپیس ایکس قادر خواهد بود که نسخه‌های جدید و سنگین‌تر ماهواره‌های Starlink را در مدار قرار دهد و اتصال مستقیم به اینترنت را برای کاربر فراهم کنند.

اسپیس ایکس اخیراً دسترسی مشتریان به سرویس خود در مناطق تأییدنشده را قطع کرده بود و طبق گفته ماسک، شدیدترین طوفان خورشیدی دو دهه اخیر که به‌تازگی به زمین رسیده منظومه ماهواره‌ای استارلینک را تحت تأثیر خود قرار داده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.