اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 14, 2024
16:14 سه شنبه، 25ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 166309

نکاتی که باید درباره کاهش حجم اینترنت‌تان بدانید

منبع: ایسنا

دلایل گوناگونی مانند بازی‌های آنلاین، استفاده از وی پی‌ان و پروکسی و متوقف کردن حالت آپدیت خودکار در دستگاه‌های الکترونیکی از دلایلی است که برای زود تمام شدن حجم اینترنت کاربران مطرح می‌شود که البته کاربران با رعایت چند نکته می‌توانند از این موضوع جلوگیری کنند.

گشتن در شبکه‌های اجتماعی و وبگردی آن هم برای ساعت‌های طولانی که گاهی کاربر متوجه گذر زمان و البته مصرف اینترنت نمی‌شود، می‌تواند یکی از کارهای لذت‌بخشی باشد که در اوقات فراغت افراد انجام می‌شود.

این روزها و با افزایش سرعت اینترنت و شروع پیشرفت نسل پنجم ۵G، حجم بیشتری از اینترنت کاربران صرف شبکه‌های اجتماعی، کار و آموزش آنلاین می‌شود، درنتیجه کم کردن هزینه‌های اینترنت و مدیریت مصرف آن هم بسیار ضروری‌تر از قبل است. زود تمام شدن حجم اینترنت و الزام به تهیه بسته اینترنتی یکی از مواردی است که می‌تواند سبب گلایه کاربران شود، اما حجم اینترنت چیست و چه عواملی در زود تمام شدن آن دخیل باشد؟

به میزان ترافیک مورد استفاده بر بستر اینترنت که مگابایت واحد محاسبه آن است، حجم یا ترافیک و سرویس‌هایی که دارای حجم مشخص در مدت زمانی معینی هستند، سرویس‌های حجمی گفته می‌شود و رعایت نکاتی ساده از سوی کاربران که گاهی مورد غفلت قرار می‌گیرد می‌تواند در ذخیره حجم اینترنت موثر باشد.

با مشاهده لحظه‌ای میزان مصرف اینترنت، می‌توان در مصرف اینترنت صرفه‌جویی کرد بنابراین یکی از راه‌های صرفه‌جویی در مصرف اینترنت، مدیریت مصرف اینترنت با استفاده از اپلیکشن‌های گوشی است. چون با وجود اینکه برخی اپراتورها قابلیت‌های «شارژ و اینترنت اضطراری» را برای مشترکان خود فراهم کرده‌اند؛ اما نصب این اپلیکیشن‌ها برای کم کردن مصرف اینترنت می تواند راهکار مناسبی باشد.

متوقف کردن حالت آپدیت خودکار هم می‌تواند راهکار مفیدی باشد چراکه اگر حالت خودکار آپدیت اپلیکیشن‌ها فعال باشد، حجم زیادی از دیتا بدون اطلاع کاربر مصرف می‌شود. برای غیر فعال کردن این قابلیت در برنامه‌هایی مانند پلی استور کاربر می تواند از قسمت تنظیمات در بخش Auto-update apps، گزینه‌های به روزرسانی خودکار را غیرفعال کند. برای کاهش مصرف اینترنت در بعضی از پیام‌رسان‌ها مثل واتس اپ هم، پس از نصب این برنامه‌ها به بخش تنظیمات بروید و دانلود خودکار فایل‌ها و ویدئوها را غیرفعال کنید.

بازی‌های آنلاین یکی از عواملی است که می‌تواند سبب افزایش مصرف حجم اینترنت شود. برخی از بازی‌های آنلاین که میان گیمرها محبوب است حجم زیادی از اینترنت را مصرف می‌کنند. بنابراین به دلیل روند طولانی مدت بودن روند بازی توصیه می‌شود کاربران و علاقه مندان به این حوزه با زمان‌بندی مناسب این بازی ها را انجام دهند.

از دیگر مواردی که در افزایش مصرف حجم اینترنت موثر است، استفاده از فیلترشکن و پروکسی است. با توجه به اینکه امروزه بیشتر کاربران از دو گزینه استفاده می‌کنند، بهتر است دقت کنند در صورت عم نیاز به این نرم افزار، آن‌ها را ببندند.

علاوه بر موارد گفته شده برخی از اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی حتی اگر باز نشوند، باز هم در پس‌زمینه‌ گوشی فعال هستند و در زمان اتصال به اینترنت همگام‌سازی و تنظیمات مربوط به خود را انجام می‌دهند. بنابراین غیر فعال کردن برنامه‌های پس زمینه نقش موثری در مصرف حجم اینترنت دارد. راه حل برطرف کردن این مشکل این است که کاربر به منوی Connections برود، بخش Data usage را انتخاب و گزینه Data saver را به حالت on دربیاورد تا همه فعالیت‌ها در پس‌زمینه گوشی متوقف شود.

البته در کنار غیر فعال کردن برنامه های پس زمینه، شناسایی و متوقف کردن اپلیکیشن های پر مصرف می تواند در کاهش مصرف اینترنت موثر باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.