رسانه‌های اجتماعی

June 1, 2024
11:25 شنبه، 12ام خردادماه 1403
کد خبر: 167283

رویترز: تیک‌تاک در حالی طراحی یک الگوریتم اختصاصی برای آمریکا است

 

گزارشی از رویترز به نقل از منابع مطلع می‌گوید که تیک‌تاک در حال کار روی نسخه‌ای اختصاصی از الگوریتم پیشنهادی خود برای ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی است تا با فعالیت مستقل از شرکت مادر چینی بتواند قانون‌گذاران آمریکایی را از ممنوعیت منصرف کند. با این حال تیک‌تاک با انتشار پستی در شبکه اجتماعی اکس گزارش رویترز را گمراه‌کننده خوانده است.

به گزارش پیوست، کار روی این کد منبع اواخر سال گذشته میلادی و پیش از اجرایی شدن قانون ممنوعیت یا فروش این پلتفرم آغاز شده است.

منابع رویترز که به صورت گمنام خبر این عملیات را منتشر کرده‌اند می‌گویند پس از تقسیم این کد می‌توان دارایی‌های بخش آمریکایی را تفکیک کرد که البته هنوز برنامه‌ای برای این کار وجود ندارد.

بایت‌دنس پیش از این اعلام کرده است که برنامه‌ای برای فروش دارایی‌های آمریکایی ندارد و چنین کاری امکان‌پذیر نیست.

تیک‌تاک که ابتدا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده بود پس از انتشار گزارش رویترز در شبکه اجتماعی اکس گفت که «گزارش امروز رویترز گمراه کننده است و با واقعیت فاصله دارد.»

تیک‌تاک همچنین صفحه‌ای از شکایت خود در دادگاه فدرال را منتشر کرده است که تصریح می‌کند «فروش مجازی که قانون برای ادامه فعالیت تیک‌تاک در ایالات متحده درخواست شده عملا نه از لحاظ تجاری، نه فناورانه و نه قانونی امکان‌پذیر نیست. و به ویژه در ضرب العجل ۲۷۰ روزه این قانون ممکن نمی‌باشد.»

سخنگوی رویترز اما می‌گوید که به گزارش خود از این مساله متعهد است.

تیک‌تاک و بایت‌دنس در ماه مه شکایت خود را به دادگاه فدرال برده و خواستار لغو قانونی هستند که در صورت عدم فروش تیک‌تاک به یک خریدار مورد تایید دولت آمریکا، این پلتفرم را در این کشور ممنوع می‌کند. حال دادگاه تجدید نظر ایالات متحده با توجه به چالش‌هایی که درمورد قانون جدید مطرح شده از برای پیگیری سریع‌ برنامه‌ریزی کرده است.

تفکیک میلیون‌ها خط کد و احتمال کاهش بازدهی
صد‌ها مهندس بایت‌دنس و تیک‌تاک در چند ماه اخیر در ایالات متحده و چین موظف شده‌اند تا میلیون‌ها خط کد را در الگوریتم پیشنهاد این پلتفرم تفکیک کنند. ماموریت این مهندسان ایجاد کدی است که مستقل از سیستم‌های بایت‌دنس در نسخه چینی تیک‌تاک یا دویین باشد و در عین حال هرگونه اطلاعاتی که به کاربران چینی مرتبط باشند را حذف کند.

برنامه‌ای که پیش از این مخفی مانده بود نشان می‌دهد که جدایی احتمالی عملیات‌های آمریکایی تیک‌تاک چگونه خواهد بود و تیک‌تاک در مواجهه با خطرات قانونی تا چه اندازه تلاش می‌کند. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، و حامیان قانون ممنوعیت می‌گویند که تیک‌تاک سطح دسترسی بالایی به داده‌های آمریکایی‌ها برای پکن ایجاد می‌کند و چین می‌تواند از این اطلاعات برای جاسوسی و یا اعمال نفوذ بر کاربران آمریکایی تیک‌تاک استفاده کند.

رویترز پیش از این گزارش داده بود که احتمال فروش اپلیکیشن به همراه الگوریتم آن بسیار غیرمحتمل است. دولت چین در سال ۲۰۲۰ الگوریتم‌های پیشنهادی خود را به لیست کنترل صادرات اضافه کرد و براساس آن فروش تیک‌تاک باید با اعطای مجوز دولت چین انجام گیرد.

مستندات حقوقی کد منبع موتور پیشنهادی تیک‌تاک ابتدا توسط مهندسان بایت‌دنس در چین توسعه یافته و سپس برای بازارهای جهانی تنظیم شده است.

بایت‌دنس شهرت تیک‌تاک را به بازدهی موتور پیشنهادی خود نسبت می‌دهد که فید محتوایی هر کاربر را براساس محتوای مورد نظر او در شبکه اجتماعی تنظیم می‌کند.

با وجود اینکه شرکت چینی و واحد آمریکایی گزارش رویترز را تایید نمی‌کنند اما منابع رویترز می‌گویند هدف نهایی ایجاد یک کد منبع جدید برای الگوریتم پیشنهادی کاربران آمریکایی است که پس از تکمیل به صورت مستقل از دیگر مناطق جهان و نسخه چینی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

با این حال مدیریت تیک‌تاک از خطرات چنین اقدامی که شاید به کاهش بازدهی این شبکه اجتماعی در آمریکا منجر شود مطلع است. منابع رویترز می‌گویند که مهندسان چینی بایت‌دنس در بروزرسانی و ارتقای کد برای افزایش مشارکت کاربران نقش اساسی دارند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.