اپلیکیشن

تلفن همراه

August 21, 2024
11:42 چهارشنبه، 31ام مردادماه 1403
کد خبر: 172235

با این اپلیکیشن به دانشمندان در یافتن سیاهچاله‌ها کمک کنید

منبع: Digiato

دانشمندان کنسرسیوم Dutch Black Hole درحال یافتن سیاهچاله‌های جدید هستند. اما این کار بسیار دشوار است، زیرا نور ناشی از پیدایش یک سیاهچاله به سرعت محو می‌شود، بنابراین آن‌ها از مردم عادی می‌خواهند با استفاده از اپلیکیشنی به نام «Black Hole Finder» تصاویر نامزدهای احتمالی را بررسی و به پژوهشگران کمک کنند. با کمک این داده‌ها محققان می‌توانند تصمیم بگیرند که تلسکوپ خود را به کدام سمت بگیرند تا این سیاهچاله‌های احتمالی را ببینند.

تصاویر این اپلیکیشن توسط تلسکوپ‌های BlackGEM در شیلی جمع‌آوری شده‌اند. وقتی یک موج گرانشی تشخیص داده می‌شود، این تلسکوپ بلافاصله شروع به اسکن آسمان برای یافتن نور گران‌نواخترها می‌کند. گران‌نواخترها فلاش‌های درخشانی هستند که هنگام ادغام دو ستاره نوترونی برای تشکیل یک سیاه‌چاله ظاهر می‌شوند. این نور حداکثر یک هفته باقی می‌ماند و پیداکردن سریع کاندیداها مهم است. اما براساس راهنمای موجود در برنامه Black Hole Finder، برخی چیزها می‌توانند باعث نتیجه مثبت کاذب شوند، مانند ماهواره‌های ارتباطی یا تأثیر پرتوهای کیهانی بر بازتاب‌ها یا پردازش داده‌ها.

به گفته «استیون بلومن»، مدیر پروژه تلسکوپ‌ها، در بیانیه‌ای که به سایت Space ایمیل شد، پژوهشگران این پروژه پیش‌تر از هوش مصنوعی برای تحلیل این مشکل (نتایج ظاهراً مثبت اما کاذب وجود سیاهچاله‌ها) استفاده می‌کردند، اما «مردم در شناسایی الگوها بسیار بهتر از الگوریتم‌های ما هستند». او افزود افرادی که از این برنامه استفاده می‌کنند، به آموزش الگوریتم‌های آن نیز کمک می‌کنند تا «تمایز بهتری بین منابع واقعی و نادرست» داشته باشند و سیاه‌چاله‌های احتمالی را سریع‌تر پیدا کنند.

Black Hole Finder که توسط Pocket Science توسعه یافته است، برای iOS و Android و همچنین وب در دسترس است. روش کار این است که سه عکس به شما ارائه می‌شود که یک عکس تازه گرفته شده، یک تصویر مرجع قدیمی‌تر از همان نقطه در آسمان شب، و یک عکس ترکیبی برای نشان‌دادن تفاوت بین این دو است. سپس از شما خواسته می‌شود تصمیم بگیرید که آیا این عکس واقعی است یا ساختگی؛ اگر هم مطمئن نبودید، می‌توانید گزینه «ناشناخته» را انتخاب کنید.

در متن معرفی این برنامه گفته شده است که مشارکت در پیداکردن سیاه‌چاله‌ها به این معنی است که می‌توانید «فرصت مشارکت در نشر مقالات علمی را به عنوان یک نویسنده مشترک» داشته باشید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.