اینترنت و شبکه

خبر اول

فناوری اطلاعات

June 7, 2025
17:19 شنبه، 17ام خردادماه 1404
کد خبر: 194119

مدیرعامل آسیاتک: رشد شبکه بیش از ۱۵ سال است به دلیل تصمیم‌های اشتباه مختل شده است

مدیرعامل آسیاتک معتقد است یکی از چالش‌هایی که در مسیر رشد زیرساخت‌های ارتباطی ایران وجود دارد، قیمت‌گذاری دستوری از سمت دولت است که رشد شبکه را بیش از ۱۵ سال است به دلیل تصمیم‌های اشتباه مختل کرده است.

به گزارش روابط عمومی آسیاتک، مدیرعامل آسیاتک در اولین رویداد ماهانه «دن‌تک» درباره بخش خصوصی و آینده اقتصاد دیجیتال توضیح داد: ما بر این باوریم که اگر زیرساخت درستی نداشته باشیم، دسترسی به سطوح بالاتر اقتصاد دیجیتال شدنی نخواهد بود. برای مثال اگر اینترنت موبایلی توسعه پیدا نکرده بود، امروز شاهد رشد پلتفرم‌ها نبودیم و اکوسیسم فناوری به چنین وسعتی نمی‌رسید. ما باید دنیایی بدون مرز را رقم بزنیم و این اتفاق، بدون وجود زیرساخت مناسب امکان‌پذیر نخواهد بود.

محمدعلی یوسفی‌زاده اضافه کرد: در کشور ما سهم اقتصاد دیجیتال از GDP چهار درصد است. این نشان می‌دهد که رشد اقتصاد دیجیتال به اندازه‌ای که باید نبوده است. وقتی از تاثیر زیرساخت بر اقتصاد دیجیتال حرف می‌زنیم، نقش اپراتورها پررنگ‌تر از همیشه است؛ یکی اینکه اپراتورها با دانشی که در حوزه تحلیل داده‌ها و ایجاد شبکه و زیرساخت دارند، نگاه متفاوت‌تری به زندگی پلتفرمی دارند؛ به‌گونه‌ای که می‌توان گفت بیشتر از سایر بنگاه‌های اقتصادی پذیرای تکنولوژی هستند. صنعت تلکام در دنیا بیش از ۵۰ درصد بازدهی و سود دارد. این سود و افزایش سرمایه باید در توسعه کسب‌وکار هزینه شود تا اپراتور بتواند به رشد خود ادامه دهد. در ایران نیز این تجربه وجود دارد و اپراتورهای بزرگ ما توانسته‌اند با سرمایه‌گذاری در پلتفرم‌های بزرگ، بقای خود را تضمین کنند. به صورت کلی ورود اپراتورها به حوزه‌های گوناگون اقتصاد، موجب رشد آن می‌شود.

یوسفی‌زاده چالش‌های این حوزه را برشمرد و گفت: از جمله چالش‌هایی که در مسیر رشد زیرساخت وجود دارد، قیمت‌گذاری دستوری از سمت دولت است. رشد شبکه‌های ما بیش از ۱۵ سال است که به دلیل تصمیم‌های اشتباه مختل شده است. با اینکه دولت طی دو سه سال اخیر با مشوق‌های مختلف سعی کرده این شکاف را کم کند اما مشکلات کماکان باقی است. از طرفی بر خلاف دنیا ترافیک مصرف در ایران به شبکه همراه منتقل شده است و به جایی رسیدیم که شبکه موبایل در تمام ساعات شبانه‌روز درحال استفاده است.

مدیرعامل آسیاتک با مقایسه وضعیت ارزش بازار شرکت مخابرات ایران و افق کوروش و همچنین همراه اول با همکاران سیستم و سپیدار ادامه داد: رشد درآمد در اپراتورها به دلیل تعرفه دستوری شیب کمی دارد و در کنار این چالش، ما معضل درآمد ارزی را داریم و با فرض اینکه تاثیر تحریم‌ها صفر است، امکانی برای سرمایه‌گذاری وجود نخواهد داشت. این در حالی است که درآمد شرکت‎های بخش خصوصی که برخی از آنها حتی که یک متر مربع فروشگاه ندارند، به سبب تغییر ساختار فکری و حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال رو به افزایش بوده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تابلوی نوآفرین بازار سرمایه و نقش موثر آن در جذی سرمایه و رشد شرکت‌های نوآور و پیشرو در عرصه فناوری اطلاعات و دانش بنیان پرداخت و با بیان اینکه صنعت ارتباطات، صنعت فقیری به‌شمار می‌رود، توضیح داد: متاسفانه اغلب مدیران در این صنعت فنی هستند و آگاهی اقتصادی چندانی ندارند. آگاهی اقتصادی در موفقیت شرکت بسیار مهم است. همه شرکت‌ها به ویژه در حوزه ارتباطات، نیاز به اقتصاددادنان با تجربه دارند.

او در پایان نیز بیان کرد که بسیاری از مشکلات شرکت‌های ثابت و سیار در حوزه درآمدی نشان از فقر نگاه و مراقبت‌های اقتصادی در این صنعت است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.