هوش مصنوعی

April 20, 2026
16:21 دوشنبه، 31ام فروردینماه 1405
کد خبر: 215616

دادستان‌های فرانسوی برای ایلان ماسک احضاریه فرستادند

منبع: ایسنا

ایلان ماسک، میلیاردر فناوری، در راستای تحقیقات از شبکه اجتماعی «ایکس» و چت‌بات هوش مصنوعی آن گروک (Grok)، باید روز دوشنبه در برابر دادستان‌های فرانسوی حاضر شود.

مشخص نیست که آیا ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی «ایکس» یا همان توییتر سابق در این جلسه حضور خواهد داشت یا خیر. این تاریخ در ماه فوریه و پس از آن تعیین شد که واحد جرایم سایبری دادستانی پاریس در تحقیقاتی مربوط به استخراج فریب‌آمیز داده‌ها، به دفتر فرانسوی این پلتفرم شبکه اجتماعی یورش بردند. این پرونده بعدا گسترش یافت و شامل مظنون بودن به همدستی در توزیع هرزه‌نگاری کودکان و ایجاد دیپ‌فیک‌های غیراخلاقی شد.

در حالی که حضور در جلسه روز دوشنبه الزامی است، مقامات فرانسوی در این مرحله نمی‌توانند ماسک را مجبور به حضور کنند.

ماسک در ژوئیه، اتهامات اولیه را رد کرد و گفت که دادستان‌های فرانسوی در حال آغاز یک تحقیقات جنایی با انگیزه سیاسی هستند.

از زمان خریداری شدن «ایکس» توسط ماسک، این پلتفرم تحت نظارت نهادهای نظارتی و دولت‌های چندین کشور قرار گرفته است و مقامات در حال بررسی مسائلی از جمله نظارت بر محتوا، شیوه‌های داده‌ و رعایت قوانین داخلی هستند.

دادستان‌ها فرانسوی گفته‌اند که تحقیقات بر این موضوع متمرکز است که آیا الگوریتم‌های «ایکس» نحوه برخورد با محتوای این پلتفرم را تحریف کرده‌اند و آیا این شرکت پس از شکایات قانونگذاران و گروه‌های مدافع فرانسوی، داده‌های کاربران را به طور نامناسب استخراج کرده است یا خیر.

روزنامه وال استریت ژورنال روز شنبه گزارش داد که وزارت دادگستری آمریکا، نامه‌ای به دادستان پاریس ارسال کرده و اعلام کرده است که در این تحقیقات همکاری نخواهد کرد، زیرا آن را دارای انگیزه سیاسی می‌داند. دادستان پاریس اعلام کرد از چنین نامه‌ای اطلاعی ندارد و افزود که قانون اساسی فرانسه تفکیک قوا و استقلال قوه قضائیه را تضمین می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، لیندا یاکارینو، مدیرعامل سابق «ایکس» و چندین کارمند دیگر «ایکس» نیز به عنوان شاهد برای بازجویی احضار شده‌اند. پس از چنین جلسه‌ای، مقامات می‌توانند تصمیم بگیرند که تحقیقات را متوقف کنند یا ادامه دهند و احتمالا مظنونین را تحت تحقیقات رسمی قرار دهند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.