هوش مصنوعی

May 6, 2026
12:11 چهارشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 217207

هوش مصنوعی Omni لو رفت؛ پلتفرم جامع گوگل برای تولید عکس و ویدیو

منبع: زومیت

گوگل ظاهرا روی ابزار تولید ویدیو جدیدی به نام Omni کار می‌کند که قواعد بازی را تغییر خواهد داد.
تصویری فاش‌شده‌ از بخش تولید ویدیو هوش مصنوعی جمنای، نام ابزار Omni را برجسته کرده است. این عبارت در کنار Toucan قرار گرفته؛ ابزاری که پیش از رویداد Google I/O 2025 مشاهده شد و توسط مدل Veo پشتیبانی می‌شود.

در حال حاضر گوگل از یک استراتژی تفکیک‌شده استفاده می‌کند؛ به‌طوری‌که تولید ویدیو بر عهده‌ی Veo 3.1 و تولید تصاویر بر عهده‌ی مدل‌های Nano Banana Pro و Nano Banana 2 است. مدل اول بر پایه‌ی Gemini 3 و مدل دوم بر پایه‌ی Gemini 3.1 Flash Image ساخته شده است.

حضور نام Omni در محیط کاربری و نه در کدهای مخفی، احتمال تبدیل شدن آن به یک نام تجاری عمومی را تقویت می‌کند. هنوز مشخص نیست که Omni صرفاً پوششی برای Veo است، یک مدل مستقل تولید ویدیو است یا گامی به سوی ایجاد یک مدل جامع که قابلیت مدیریت همزمان تصویر و ویدیو در یک سیستم واحد را داشته باشد.

اگر این گمانه‌‌زنی‌ها درست باشند، جمنای به اولین مدل تراز اول تبدیل می‌شود که خروجی ویدیویی دارد و شکاف بین مسیرهای تولید تصویر و ویدیو در گوگل پر خواهد شد. این تحول در حالی رخ می‌دهد که رقابت در این حوزه شدید است و ابزاری مانند Seedance 2.0 از شرکت بایت‌دنس در بنچمارک‌های تولید ویدیو پیشتاز شده است.

با توجه به برنامه‌ریزی گوگل برای برگزاری رویداد Google I/O 2026 در هفته‌های پیش رو، احتمال می‌رود این مراسم میزبان رونمایی از به‌روزرسانی‌های گسترده‌ی جمنای و معرفی رسمی ابزارهای تولید ویدیو جدید باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.