هوش مصنوعی

May 16, 2026
13:27 شنبه، 26ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 218363

همکاری ناموفق اپل و اوپن‌ای‌آی؛ خالق ChatGPT کار را به دادگاه می‌کشاند؟

منبع: زومیت

همکاری اوپن‌ای‌آی و اپل طبق انتظار پیش نرفت و حالا خالق ChatGPT طرح شکایت از اپل را بررسی می‌کند.
اوپن‌ای‌آی ظاهراً درحال بررسی اقدام حقوقی علیه اپل است؛ موضوعی که به گفته‌ی خبرنگار بلومبرگ از رابطه‌ی «متشنج» دو شرکت ناشی می‌شود.

اپل و اوپن‌ای‌آی در سال ۲۰۲۴ همکاری مشترکی را آغاز کردند که نتیجه‌اش ادغام ChatGPT با قابلیت‌هایی مثل سیری و ایمیج پلی‌گراند در iOS و iPadOS و macOS بود.

کاربران آیفون می‌توانند از طریق تنظیمات سیستم برای چت‌جی‌پی‌تی اشتراک تهیه کنند و اپل هم بخشی از درآمد را دریافت می‌کند.

ظاهرا اوپن‌ای‌آی انتظار داشت چت‌جی‌پی‌تی بسیار عمیق‌تر در اپ‌های اپل ادغام شود و جایگاه پررنگ‌تری در سیری داشته باشد. مدیران اوپن‌ای‌آی معتقدند اپل تبلیغات کافی برای این همکاری انجام نداده و به همین دلیل بسیاری از کاربران حتی از وجود چت‌جی‌پی‌تی در محصولات اپل خبر ندارند.

اوپن‌ای‌آی در ابتدا تصور می‌کرد این همکاری می‌تواند سالانه میلیاردها دلار درآمد اشتراکی ایجاد کند؛ اما بلومبرگ می‌گوید چنین اتفاقی رخ نداده است.

ظاهراً اپل این قرارداد را در حد همکاری چند میلیارد دلاری‌اش با گوگل برای موتور جست‌وجوی پیش‌فرض سافاری توصیف کرده بود و همین موضوع انتظارات اوپن‌ای‌آی را بالا برد.

فرهنگ محرمانگی اپل یکی دیگر از مشکلات عنوان شده است. اوپن‌ای‌آی تا مدت زیادی دقیقاً نمی‌دانست چت‌جی‌پی‌تی چگونه در آیفون، آیپد و مک ادغام خواهد شد. یکی از مدیران اوپن‌ای‌آی به بلومبرگ گفت: «اپل اساساً از ما خواست به آن‌ها اعتماد کنیم و ریسک را بپذیریم.»

او این همکاری را «شکست» توصیف کرد و مدعی شد: «ما از نظر محصول هر کاری لازم بود انجام دادیم؛ اما اپل نه‌تنها همکاری کافی نداشت، بلکه حتی تلاش صادقانه‌ای هم نکرد.»

اوپن‌ای‌آی گزینه‌های حقوقی مختلفی را بررسی می‌کند؛ ازجمله ارسال نامه‌ای رسمی با ادعای نقض قرارداد، بدون اینکه الزاماً شکایت کامل قضایی ثبت شود. این شرکت همچنان امیدوار است اختلاف‌ها خارج از دادگاه حل‌وفصل شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.