رمز ارز

June 10, 2026
12:40 چهارشنبه، 20ام خردادماه 1405
کد خبر: 221449

عضو کمیسیون انرژی مجلس: هر ماینر به اندازه ۱۲ مشترک خانگی برق مصرف می‌کند

منبع: زومیت

رمضانعلی سنگدوینی با اشاره به مصرف ۲ هزار مگاوات برق توسط ماینرهای غیرمجاز، بر ضرورت مقابله با برق‌دزدی و انشعابات غیرمجاز تأکید کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تاثیر استخراج غیرمجاز رمزارز بر ناترازی برق کشور، اعلام کرد که بخش قابل توجهی از توان شبکه برق صرف فعالیت ماینرهای غیرمجاز می‌شود و این موضوع فشار مضاعفی بر شبکه وارد کرده است.

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به تأثیر فعالیت ماینرهای غیرمجاز بر ناترازی برق کشور گفت: «بر اساس اعلام معاون برق و انرژی وزیر نیرو، برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۲۰۰۰ مگاوات از توان شبکه برق کشور توسط ماینرهای غیرمجاز استخراج رمزارز مصرف می‌شود که رقم قابل توجهی است و فشار مضاعفی به شبکه برق وارد می‌کند.»

وی با بیان این که فعالیت غیرقانونی ماینرها به معنای بهره‌برداری غیرمجاز از منابع عمومی کشور است، اظهار کرد: «این میزان مصرف برق معادل تولید چند نیروگاه متوسط است و در شرایطی که کشور با ناترازی برق مواجه است، چنین مصرفی می‌تواند در تشدید خاموشی‌ها و فشار بر شبکه نقش قابل توجهی داشته باشد.»

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس ادامه داد: «طبق اعلام وزارت نیرو، هر دستگاه ماینر به طور متوسط به اندازه مصرف برق ۱۲ مشترک خانگی برق مصرف می‌کند. وقتی تعداد زیادی از این دستگاه‌ها به صورت غیرقانونی در واحدهای مسکونی، صنعتی یا تجاری فعال می‌شوند، طبیعی است که شبکه برق با اختلال و افزایش بار مصرف مواجه شود.»

سنگدوینی با تاکید بر لزوم برخورد جدی دستگاه‌های نظارتی و قوه قضائیه با استخراج غیرمجاز رمزارز تصریح کرد: «استخراج رمزارز در صورت فعالیت در چارچوب قانون و با تأمین برق از مسیرهای مشخص، می‌تواند یک فعالیت اقتصادی باشد، اما فعالیت‌های غیرمجاز که از برق یارانه‌ای استفاده می‌کنند در واقع نوعی برق‌دزدی محسوب می‌شود و به اقتصاد انرژی کشور آسیب می‌زند.»

وی همچنین به اقدامات وزارت نیرو برای شناسایی این مراکز اشاره کرد و گفت: «وزارت نیرو برنامه‌هایی برای شناسایی و برخورد با ماینرهای غیرمجاز در دستور کار قرار داده است و حتی برای مشارکت مردم در شناسایی این مراکز مشوق‌هایی نیز درنظر گرفته شده است. براساس اعلام مسئولان، شهروندان می‌توانند از طریق سرشماره مشخص موارد مشکوک را گزارش دهند و برای معرفی هر دستگاه ماینر غیرمجاز نیز پاداش در نظر گرفته شده است.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه با اشاره به نقش برق‌دزدی و انشعابات غیرمجاز در افزایش فشار بر شبکه برق خاطرنشان کرد: «بخشی از فشار وارد بر شبکه برق به دلیل مصارف و انشعابات غیرمجاز و برق‌دزدی است که مقابله با آن نیازمند همکاری دستگاه‌های اجرایی و مشارکت مردم است. هرچه نظام نظارت و پایش مصرف برق دقیق‌تر شود، امکان مدیریت بهتر مصرف و کاهش ناترازی در شبکه برق نیز فراهم خواهد شد.»

رئیس کمیسیون مشترک صنایع و انرژی مجلس در پایان تأکید کرد: «مقابله با ماینرهای غیرمجاز و برق‌دزدی باید به صورت جدی دنبال شود، چرا که ادامه این روند علاوه بر افزایش ناترازی برق، به زیرساخت‌های شبکه آسیب می‌زند و هزینه‌های قابل توجهی را به صنعت برق کشور تحمیل می‌کند. در شرایطی که کشور نیازمند مدیریت دقیق مصرف انرژی است، جلوگیری از این نوع سوءاستفاده‌ها یک ضرورت جدی محسوب می‌شود.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.