هوش مصنوعی

۱۴۰۵-۰۳-۲۶
۱۷:۳۰ سه‌شنبه، ۲۶ام خردادماه ۱۴۰۵
کد خبر: 222285

اسپیس‌ایکس در معامله‌ای ۶۰ میلیارد دلاری، شرکت هوش مصنوعی Cursor را خرید

منبع: زومیت

اسپیس‌اکس پلتفرم برنامه‌نویسی Cursor را با مبلغ ۶۰ میلیارد دلار تصاحب کرد تا جایگاه خود را در بازار هوش مصنوعی تثبیت کند.
شرکت اسپیس‌اکس تنها چند روز پس از عرضه‌ی عمومی سهامش، از خرید پلتفرم برنامه‌نویسی Cursor با مبلغ ۶۰ میلیارد دلار خبر داد. این سرمایه‌گذاری سنگین، تلاشی برای تقویت جایگاه ایلان ماسک در رقابت با غول‌های هوش مصنوعی است.

معامله‌ی جدید با هدف جذب مشتریان بزرگ سازمانی و کاهش فاصله‌ی تکنولوژیک با رقبایی نظیر OpenAI و انتروپیک انجام می‌شود.

این توافق چندان غیرمنتظره نبود. اسپیس‌اکس در فروردین ماه توافق کرده بود که یا این پلتفرم را با قیمت ۶۰ میلیارد دلار بخرد و یا در صورت انصراف، مبلغ ۱۰ میلیارد دلار به‌عنوان جریمه پرداخت کند.

مدیران اسپیس‌ایکس در پرونده‌ای که به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ارائه شده، اعلام کردند که انتظار دارند معامله در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۶ نهایی شود.

ایلان ماسک پیش‌تر نارضایتی خود را از عملکرد ابزارهای کدنویسی xAI ابراز کرده بود. محصولات فعلی این شرکت در مقایسه با ابزارهایی مانند Claude Code و Codex عقب‌تر هستند.

خرید Cursor به اسپیس‌اکس کمک می‌کند تا ابزارهای خودکارسازی کدنویسی را بهبود ببخشد. تقاضا برای ابزارهای برنامه‌نویسی کارآمد در سال‌های اخیر رشد انفجاری داشته است.

صنعت نرم‌افزار اکنون به سمت «کدنویسی حسی» یا همان vibe coding حرکت می‌کند. این تغییر رویکرد، اهمیت پلتفرم‌های هوشمند را بیش از گذشته نمایان کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.