خبر اول

فناوری اطلاعات

June 17, 2026
14:43 چهارشنبه، 27ام خردادماه 1405
کد خبر: 222392

ثروت ایلان ماسک یک‌شبه ۱۶۵ میلیارد دلار دیگر افزایش یافت

منبع: دیجیاتو

استقبال بی‌سابقه از عرضه سهام اسپیس‌ایکس، ثروت شخصی ایلان ماسک را به رکورد بی‌سابقه ۱.۳ تریلیون دلار رساند.

براساس آخرین داده‌های شاخص میلیاردرهای فوربس، ثروت «ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، با یک جهش عظیم دیگر به رقم شگفت‌انگیز ۱.۳ تریلیون دلار رسید تا جایگاه خود را به عنوان اولین تریلیونر جهان بیش از پیش تثبیت کند.

طبق شاخص میلیاردرهای فوربس، دارایی خالص ماسک تنها در یک روز معاملاتی ۱۴.۷۱ درصد معادل ۱۶۴.۸ میلیارد دلار افزایش یافته است. این افزایش یک‌شبه، از کل دارایی خالص بسیاری از ثروتمندان نام‌آشنای جهان مانند «بیل گیتس» نیز بیشتر است و اکنون ماسک را نزدیک به ۱ تریلیون دلار جلوتر از دومین فرد ثروتمند جهان، یعنی «لری پیج» هم‌بنیان‌گذار گوگل با ثروت ۳۰۱.۴ میلیارد دلاری قرار می‌دهد.

بازدهی درخشان عرضه اولیه اسپیس‌ایکس و رشد ثروت ایلان ماسک
عامل اصلی این رشد خیره‌کننده، استقبال فراتر از انتظار سرمایه‌گذاران از عرضه اولیه سهام (IPO) شرکت فضایی اسپیس‌ایکس با نماد معاملاتی SPCX در بازار نزدک بوده است. سهام اسپیس‌ایکس در اولین روز کامل معاملاتی خود پس از بازگشایی رسمی، با رشد چشمگیر نزدیک به ۲۰ درصدی روبه‌رو شد و با قیمت بیش از ۱۹۲ دلار به ازای هر سهم بسته شد.

این صعود قدرتمند، ادامه مسیر درخشان روز جمعه (روز عرضه اولیه) بود که سهام شرکت در آن حدود ۱۹ درصد افزایش را تجربه کرد. در‌همین‌حال، سهام شرکت خودروسازی تسلا که بخش مهم دیگری از ثروت ماسک را تشکیل می‌دهد، در این جلسه معاملاتی با رشد ملایم ۱.۲ درصدی به کار خود پایان داد.

طبق گزارش‌های تکمیلی، ارزش بازار اسپیس‌ایکس اکنون حدود ۲.۵ تریلیون دلار است و این کمپانی را در میان شش شرکت بزرگ جهان قرار داده. اسپیس‌ایکس همچنین اعلام کرده که گزینه تخصیص سهم بیش‌ازحد را فعال کرده که به پذیره‌نویسان اجازه می‌داد ۸۳.۳ میلیون سهم اضافی را به فروش برسانند. این اقدام، کل عواید حاصل از عرضه اولیه را به ۸۶.۲ میلیارد دلار (۸۵.۷ میلیارد دلار خالص پس از کسر ۵۰۰ میلیون دلار هزینه‌های پذیره‌نویسی) افزایش می‌دهد.

پس از ماسک و لری پیج، «سرگئی برین» با ۲۷۷.۹ میلیارد دلار، «جف بزوس» با ۲۵۵.۵ میلیارد دلار و «لری الیسون» با ۲۴۱.۴ میلیارد دلار در رتبه‌های بعدی شاخص میلیاردرهای فوربس قرار دارند. افرادی همانند بیل گیتس با ۱۰۴ میلیارد دلار و «وارن بافت» با ۱۴۶ میلیارد دلار نیز به ترتیب در رده‌های دهم و بیستم فهرست فوربس دیده می‌شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.