سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 27, 2026
15:53 شنبه، 6ام تیرماه 1405
کد خبر: 223384

اپل برای مهار هزینه‌ها می‌خواهد از چین تراشه حافظه بخرد

منبع: دیجیاتو

اپل برای جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت محصولاتش، درحال لابی با دولت ترامپ برای خرید تراشه از شرکت‌های تحریم‌شده چینی است.

اپل ظاهراً برای خرید تراشه‌های حافظه از یک شرکت تحریم‌شده چینی، درحال لابی با دولت ترامپ است. کوپرتینویی‌ها در تلاش هستند تا قطعات موردنیاز محصولات خود را در میان کمبود جهانی حافظه تأمین کنند و فشارهای مالی ناشی از افزایش قیمت قطعات را کاهش دهند.

به گزارش منابع آگاه فایننشال تایمز، اپل برای جبران هزینه‌های هنگفت تراشه‌های حافظه و ذخیره‌سازی، چاره‌ای جز روی آوردن به تأمین‌کنندگان ارزان‌تر چینی ندارد. این شرکت اکنون کمپین لابی‌گری گسترده‌ای به راه انداخته است تا تأییدیه کاخ سفید را برای خرید از شرکت CXMT به دست بیاورد.

وزارت دفاع آمریکا پیش‌تر این شرکت و شرکت مشابه دیگری به نام YMTC را به دلیل ارتباطات احتمالی با ارتش چین، در لیست سیاه شرکت‌های نظامی چینی یا همان لیست 1260H قرار داده بود. اگرچه قوانین آمریکا خرید از این شرکت‌ها را کاملاً منع نمی‌کنند، اما محدودیت‌های پنتاگون فرایند تأمین قطعات را بسیار پیچیده می‌کنند و اپل برای این کار به مجوزهای ویژه دولتی نیاز دارد. به گفته منابع آگاه، اپل از یک ماه پیش تماس‌های خود را با وزارت بازرگانی آغاز کرده و اکنون فشارها را برای دریافت این مجوزها افزایش داده است.

لابی اپل با دولت آمریکا برای خرید تراشه‌های حافظه چینی
«تیم کوک»، مدیرعامل اپل، باور دارد که برای حل بحران فعلی، دولت باید تمامی گزینه‌های موجود از جمله تأمین‌کنندگان چینی را روی میز بگذارد و به دقت بررسی کند. او می‌گوید اپل دیگر نمی‌تواند مشتریان را از سیل افزایش قیمت‌ها دور نگه دارد و افزایش قیمت محصولات اجتناب‌ناپذیر است.

کوک در مصاحبه‌ای به علاقه اپل برای خرید تراشه از شرکت‌های چینی اشاره کرد و گفت که مقامات باید تمام منابع تأمین را در نظر بگیرند. چین اکنون شرکت‌های پیشگامی در زمینه تولید حافظه و ذخیره‌سازی دارد، اما قوانین امنیت ملی ایالات متحده مانع بزرگی بر سر راه شرکت‌های آمریکایی برای تجارت با آن‌ها محسوب می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.