فناوری اطلاعات

July 5, 2026
14:48 یکشنبه، 14ام تیرماه 1405
کد خبر: 224167

تشکیل کارگروه مشترک برای اجرای تفاهم‌نامه ارتباطی تهران و بلگراد

منبع: شرق

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با وزیر اطلاعات و مخابرات صربستان، بر تشکیل کارگروه مشترک برای اجرای تفاهم‌نامه همکاری دو کشور تأکید کرد و توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های هوش مصنوعی، صنعت فضایی، ترانزیت داده، فیبر نوری، مراکز داده و اقتصاد دیجیتال را از مهم‌ترین محورهای این مشارکت دانست.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بوریس براتینا، وزیر اطلاعات و مخابرات جمهوری صربستان؛ که به نمایندگی از الکساندار ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان برای شرکت در آیین وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب و ابلاغ پیام تسلیت دولت و ملت این کشور به جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، صبح امروز با سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ دیدار و درباره راهکارهای توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت‌وگو کرد.

پیشنهاد تشکیل سه کارگروه تخصصی برای اجرای تفاهم‌نامه
در این دیدار، هاشمی از پیام تسلیت و حضور هیأت صربستانی در آیین وداع با رهبر شهید انقلاب قدردانی کرد و با اشاره به سفر اسفندماه ۱۴۰۳ به صربستان و امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دو کشور، بر ضرورت تشکیل کمیته‌ای مشترک برای اجرای مفاد این تفاهم‌نامه تأکید کرد.
هاشمی گفت: «پیشنهاد می‌کنیم کمیته‌ای مشترک با حضور نمایندگان دو کشور برای سیاست‌گذاری، تصویب برنامه‌های سالانه، تسهیل اجرای تفاهم‌نامه، تخصیص منابع و ارائه گزارش‌های دوره‌ای به وزرای دو کشور تشکیل شود.»
وی تأکید کرد: «اجرای تفاهم‌نامه می‌تواند در قالب سه کارگروه تخصصی شامل امنیت سایبری، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال و دولت الکترونیک پیگیری شود.»
وزیر ارتباطات گفت: «ایجاد کریدور داده میان ایران و منطقه بالکان از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری دو کشور است و می‌تواند مسیر ترانزیت داده میان آسیا، خاورمیانه و جنوب شرق اروپا را توسعه دهد.»

همکاری در صنعت فضایی، مراکز داده و هوش مصنوعی
هاشمی گفت: «ایران آمادگی دارد تجربیات خود در زمینه تولید تجهیزات بومی سخت‌افزاری، توسعه مراکز داده، زیرساخت‌های ابری و اجرای پروژه‌های مشترک هوش مصنوعی را در اختیار صربستان قرار دهد.»
وی تأکید کرد: «همکاری در حوزه هوش مصنوعی باید از سطح تبادل تجربه فراتر رفته و به اجرای پروژه‌های مشترک میان دو کشور منجر شود.»
وزیر ارتباطات با اشاره به دستاوردهای ایران در صنعت فضایی و کاربرد داده‌های فضایی، این حوزه را از ظرفیت‌های مهم همکاری‌های دوجانبه برشمرد و بر هماهنگی و حمایت متقابل ایران و صربستان در مجامع بین‌المللی حوزه ارتباطات تأکید کرد.
هاشمی همچنین از همتای صربستانی خود خواست زمینه حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه تخصصی بلگراد را فراهم کند و پروژه ملی توسعه فیبر نوری، صنعت بازی‌های رایانه‌ای و احداث نیروگاه‌های کوچک برای تأمین انرژی مراکز داده را از دیگر زمینه‌های همکاری مشترک عنوان کرد.

استقبال صربستان از توسعه همکاری‌های فناورانه
بوریس براتینا، وزیر اطلاعات و مخابرات جمهوری صربستان؛ گفت: «توسعه همکاری با جمهوری اسلامی ایران از اهداف صربستان است و این کشور علاقه‌مند است همکاری‌های خود را به‌ویژه در حوزه‌های دیجیتال و صنعت فضایی گسترش دهد.»
وی افزود: «اجرای پروژه فیبر نوری، هوش مصنوعی، هوشمندسازی، آموزش الکترونیکی و صنعت بازی‌های رایانه‌ای از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری میان دو کشور است و تشکیل کارگروه‌های مشترک می‌تواند روند توسعه این همکاری‌ها را تسریع کند.»
در پایان این دیدار، معاونان دو وزیر نیز ظرفیت‌های تخصصی حوزه‌های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات و زمینه‌های مشترک همکاری میان ایران و صربستان را تشریح کردند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.