هوش مصنوعی

۱۴۰۵-۰۵-۲۸
۱۶:۳۶ چهارشنبه، ۲۸ام مردادماه ۱۴۰۵
کد خبر: 228464

یک ردیاب مخفی راز بزرگ آمازون را برملا کرد: نابودسازی کتاب‌های نادر برای تعلیم هوش مصنوعی

منبع: زومیت

ردیابی یک کتاب نایاب نشان داد آمازون برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، نسخه‌های کمیاب را پس از اسکن نابود می‌کند.

ردیابی محموله‌های مشکوک کتاب نشان می‌دهد غول‌های فناوری نسخه‌های نایاب را به‌صورت عمده خریداری می‌کنند و پس از اسکن صفحات، آن‌ها را دور می‌اندازند.

بررسی‌های میدانی مشخص کرده است که آمازون برای تقویت مدل‌های هوش مصنوعی پیشرو، پشت پرده‌ی برخی از سفارش‌های کلان بازار کتاب‌های کمیاب قرار دارد.

یک فروشنده‌ی کتاب با همکاری رسانه‌ی ۴۰۴ مدیا ردیاب ایرتگ را درون یک کتاب نایاب جاسازی کرد تا مسیر بسته‌های ارسالی مشخص شود. سیگنال‌های دریافتی، ردیاب را تا مرکزی متعلق به آمازون در لاس وگاس دنبال کردند؛ ساختمانی که تیمی ویژه در آن جلد کتاب‌ها را جدا و صفحات را برای داده‌کاوی اسکن می‌کنند.

تصاویر ثبت‌شده نشان می‌دهد روی درِ انبار این مرکز با کد VGT3، لوگویی از یک دایناسور در حال بلعیدن کتاب نصب شده است. سخنگوی آمازون، نماینده‌ی این شرکت، در واکنش به گزارش‌ها می‌گوید: «آمازون کتاب‌ها را از کانال‌های تجاری خریداری می‌کند تا به توسعه و بهبود محصولات و خدماتی که مشتریان استفاده می‌کنند کمک کند.»

توسعه‌ی مدل‌های پیشرفته‌ی هوش مصنوعی به حجم عظیمی از داده‌های متنی منحصربه‌فرد نیاز دارد تا شرکت‌ها در رقابت با گوگل، OpenAI و آتروپیک برتری خود را حفظ کنند.

دسترسی به محتوای کتاب‌های نایاب مزیتی رقابتی ایجاد می‌کند، در حالی که رقبایی نظیر اسپیس‌ایکس‌ای‌آی اعلام کرده‌اند از متون کتاب‌های عتیقه برای آموزش مدل‌های خود استفاده نمی‌کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.