تلفن همراه

فناوری

۱۴۰۵-۰۶-۰۲
۱۲:۰۹ دوشنبه، ۲ام شهریورماه ۱۴۰۵
کد خبر: 228778

نشان بلوتوث در واقع امضای این پادشاه است

منبع: خبرآنلاین

قطعا تاکنون بارها به لوگوی بلوتوث نگاه کرده‌اید و احتمالاً نمی‌دانستید ریشه‌اش به بیش از هزار سال قبل برمی‌گردد. نام بلوتوث از هارالد بلاتند (دندان آبی) گورمسون، پادشاه دانمارک در قرن دهم میلادی، گرفته شده است. برخی منابع از نام «بلوتاند» نیز استفاده کرده‌اند.

طبق توضیحات رسمی Bluetooth SIG، هارالد به اتحاد دانمارک و نروژ در سال ۹۵۸ نسبت داده می‌شود و لقب «بلوتوث» به دندانی با رنگ آبی یا خاکستری تیره نسبت داده شده است.

نماد بلوتوث در واقع ترکیبی از دو حرف از الفبای رونی به‌شمار می‌رود: Hagall که نماینده‌ی H و Bjarkan که نماینده‌ی B است. این دو رون در کنار هم حروف ابتدایی نام Harald Bluetooth را تشکیل می‌دهند و به همین دلیل می‌توان لوگو را نوعی «امضای رونی» آن پادشاه دانست. Bluetooth SIG نیز در راهنمای رسمی خود تأیید می‌کند که نشان تجاری Bluetooth بر اساس همین دو حرف طراحی شده است.

حروف الفبای رونی در قالب یک جدول منظم با معادل‌های لاتین

انتخاب نام بلوتوث اتفاقی نبود. در سال ۱۹۹۶، هنگام تلاش شرکت‌هایی مانند نوکیا و سونی اریکسون برای استانداردسازی ارتباط بی‌سیم کوتاه‌برد، جیم کارداش از اینتل پیشنهاد داد بلوتوث به‌عنوان نام موقت پروژه استفاده شود؛ چون هارالد بلوتوث نماد اتحاد سرزمین‌های اسکاندیناوی بود و فناوری جدید نیز قرار بود دنیای کامپیوتر و موبایل را به یکدیگر متصل کند. نامی که قرار بود موقت باشد، در نهایت آن‌قدر فراگیر شد که دیگر کنار گذاشته نشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.