امنیت

فناوری اطلاعات

۱۴۰۵-۰۶-۰۶
۱۶:۳۴ جمعه، ۶ام شهریورماه ۱۴۰۵
کد خبر: 229056

نفوذ هکرهای چینی به ناسا و سنای آمریکا ردیابی شد

منبع: مهر

آمریکا اعلام کرد یک عملیات هک چینی را که مسئول نفوذ به وزارت دادگستری، ناسا، فدرال رزرو، سنا و دیگر آژانس های حساس دولتی بوده، مختل کرده است.

به گزارش رویترز، وزارت دادگستری در بیانیه ای اعلام کرد دامنه های مورد استفاده دو پلتفرم هک به نام های QScan وQTRouter را که در بخشی از این کمپین هک استفاده می شده، توقیف کرده است.

یک استشهادنامه، وزارت انرژی، وزارت بهداشت و خدمات انسانی، موسسه ملی بهداشت و چهار شرکت دیگر در آمریکا و کره جنوبی را به عنوان قربانیان هک شناسایی کرده است.

سفارت چین در واشنگتن به این اظهارات واکنش نشان نداد. وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد پلتفرم ها توسط یک شرکت چینی به نام «نانجیانگ شینجویی نتورک تکنولوژی» اداره می شدند که مشتریان آن شامل نهاد اطلاعاتی غیرنظامی چین، یعنی «وزارت امنیت دولتی»، و ارتش آن، یعنی «ارتش آزادی‌بخش خلق» هستند.

این شرکت به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخی نداده است.

در استشهادنامه مذکور آمده هکرها حداقل از سال ۲۰۱۸ میلادی از ابزارهای ابداعی خودشان برای نفوذ به زیرساخت های حیاتی و دیگر شبکه های حساس در آمریکا و سراسر جهان استفاده کرده اند.

براساس اطلاعات موجود سطح دسترسی آنها متفاوت بوده است. این هکرها درسال ۲۰۱۹ میلادی سعی کردند با استفاده از ضعف در یک وی پی ان به شبکه های ناسا نفوذ کنند. این هکرها درسپتامبر ۲۰۲۴ میلادی به سه آزمایشگاه وزارت انرژی آمریکا، موسسه ملی سلامت آمریکا، یک آژانس بدون نام وزرات بهداشت و خدمات انسانی و یک تولید کننده دستگاه های امنیتی آمریکا نفوذ کردند.

کمپین های هک مرتبط با چین زنجیره ای از شبکه های حساس دولتی و خصوصی آمریکا را در سال های اخیر به خطر انداخته اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.