امنیت

تلفن همراه

۱۴۰۵-۰۶-۱۴
۱۲:۲۸ شنبه، ۱۴ام شهریورماه ۱۴۰۵
کد خبر: 229504

آمریکا شناسه‌های تبلیغاتی موبایل و رایانه‌های نظامی را غیرفعال کرد

منبع: مهر

براساس نامه هایی که ران وایدن سناتور آمریکایی منتشر کرده، مقامات ارتش آمریکا اعلام کرده اند ردیابی های تبلیغاتی را در طیفی از موبایل ها و رایانه ها غیرفعال کرده اند.

به گزارش رویترز، ارتش آمریکا شناسه‌های تبلیغاتی را روی برخی دستگاه‌های نظامی غیرفعال کرده است؛ اقدامی که پس از انتشار گزارش‌هایی درباره استفاده از داده‌های مکانی تجاری برای هدف‌گیری نیروهای آمریکایی در خاورمیانه انجام شده است.

نیروی هوایی آمریکا در نامه‌ای به «ران وایدن»، سناتور آمریکایی، اعلام کرده شناسه‌های تبلیغاتی روی رایانه‌ها و تلفن‌های همراه را از دو ماه قبل غیرفعال کرده است. «فرماندهی عملیات ویژه آمریکا» (U.S. Special Operations Command) نیز در نامه‌ای جداگانه اعلام کرده اخیراً این قابلیت‌ها را روی دستگاه‌های مجهز به ویندوز خاموش کرده است.

ارتش آمریکا نیز به رویترز گفته شناسه‌های تبلیغاتی مرتبط با تلفن‌های همراه از اوایل سال جاری میلادی غیرفعال شده‌اند.

این اقدامات در حالی انجام شده که وایدن مدت‌هاست درباره خطر استفاده از داده‌های مکانی تجاری توسط نهادهای نظامی به پنتاگون فشار می‌آورد. افشای این موضوع نگرانی‌ها درباره پیامدهای امنیتی جمع‌آوری و فروش داده‌های مکانی توسط شرکت‌های فعال در صنعت تبلیغات را افزایش داده است؛ داده‌هایی که می‌توانند برای ردیابی و حتی هدف‌گیری نیروهای نظامی در مناطق جنگی مورد استفاده قرار گیرند.

نیروی هوایی و فرماندهی عملیات ویژه آمریکا از ارائه جزئیات بیشتر درباره این اقدامات خودداری کرده‌اند. ارتش و نیروی دریایی آمریکا نیز در نامه‌هایی مشابه به وایدن اعلام کرده‌اند شناسه‌های تبلیغاتی را روی دستگاه‌های نظامی غیرفعال کرده‌اند، اما درباره زمان دقیق اعمال این محدودیت‌ها توضیحی نداده‌اند.

ارتش آمریکا در بیانیه خود اعلام کرده است که از سال ۲۰۲۱ شناسه‌های تبلیغاتی را روی رایانه‌های مجهز به ویندوز مسدود کرده است. همچنین، شناسه‌های تبلیغاتی روی دستگاه‌های اندرویدی و آیفون نیز دست‌کم از فوریه ۲۰۲۶ به‌طور پیش‌فرض غیرفعال شده‌اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.