تحلیل بازار

تلفن همراه

خبر اول

۱۴۰۵-۰۶-۱۴
۱۵:۵۲ شنبه، ۱۴ام شهریورماه ۱۴۰۵
کد خبر: 229553

یک نماینده مجلس: افزایش نرخ ارز نباید بهانه‌ای برای چندبرابر شدن قیمت گوشی باشد

منبع: زومیت

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواستار مقابله با قیمت‌سازی در بازار موبایل شد و تاکید کرد که باید با سودهای نامتعارف برخورد شود.

اردوان اکبرپور، نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس، با اشاره به افزایش قابل توجه قیمت تلفن همراه، خواستار مداخله نظارتی برای مهار گرانی و مقابله با قیمت‌سازی در بازار موبایل شد.

اکبرپور در گفت‌وگو با خانه ملت، با بیان این که تلفن همراه در اقتصاد امروز تنها یک کالای مصرفی یا لوکس نیست، گفت: «تلفن همراه در اقتصاد امروز تنها یک کالای مصرفی یا لوکس نیست چراکه برای بخش قابل‌توجهی از مردم، ابزار کسب‌وکار، آموزش، ارتباطات، خدمات بانکی و حتی اشتغال است بنابراین افزایش غیرمنطقی قیمت آن به طور مستقیم بر زندگی خانوارها اثر می‌گذارد.»

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به مولفه‌های اثرگذار بر قیمت موبایل، یادآور شد:

قیمت تلفن همراه در ایران تحت تاثیر چند مولفه قرار دارد که مهم‌ترین آن‌ها نرخ ارز، قیمت جهانی دستگاه، هزینه واردات، حقوق و عوارض قانونی، هزینه‌های توزیع و حاشیه سود شبکه فروش است بنابراین افزایش قیمت باید بر اساس این مولفه‌ها قابل محاسبه و شفاف باشد.
– اردوان اکبرپور، نماینده مجلس

این نماینده مجلس با تاکید بر این که افزایش نرخ ارز نباید بهانه‌ای برای چند برابر شدن قیمت کالا بیش از میزان افزایش هزینه واقعی آن باشد، بیان کرد:

اگر نرخ ارز افزایش پیدا کند، طبیعی است که قیمت کالای وارداتی نیز تحت تاثیر قرار گیرد، اما این موضوع نباید بهانه‌ای برای چند برابر شدن قیمت کالا بیش از میزان افزایش هزینه واقعی آن باشد و در این زمینه لازم است دستگاه‌های نظارتی زنجیره واردات تا خرده‌فروشی را رصد کنند تا مشخص شود هر بخش چه میزان به قیمت نهایی اضافه می‌کند.
– اردوان اکبرپور، نمایده مجلس

او با اشاره به نقش تلفن همراه در اقتصاد دیجیتال، گفت: «امروز بسیاری از مشاغل خانگی و کسب‌وکارهای اینترنتی از طریق تلفن همراه اداره می‌شوند و دانش‌آموزان و دانشجویان نیز برای دسترسی به آموزش و خدمات آموزشی به این ابزار نیاز دارند بنابراین باید نگاه سیاستگذار به موبایل از یک کالای صرفا وارداتی به یک ابزار ضروری اقتصاد دیجیتال تغییر پیدا کند.»

اکبرپور شفافیت در ثبت سفارش، تخصیص ارز، واردات، ترخیص، توزیع و اعلام قیمت تمام‌شده را راهکار جلوگیری از رانت و قیمت‌سازی دانست و خاطرنشان کرد: «اگر قرار است اقتصاد دیجیتال توسعه پیدا کند، نمی‌توان ابزار اصلی آن را برای بخش بزرگی از مردم غیرقابل دسترس کرد بنابراین لازم است دولت و مجلس به طور هم‌زمان ضمن حمایت از تولید و واردات قانونی، با انحصار، واسطه‌گری غیرضروری و سودهای نامتعارف در این حوزه برخورد کنند.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.