خبر اول

هوش مصنوعی

۱۴۰۵-۰۶-۲۰
۸:۵۴ جمعه، ۲۰ام شهریورماه ۱۴۰۵
کد خبر: 230009

هشدار پژوهشگر ایمنی در آنتروپیک: بیش از ۱۰ درصد احتمال دارد هوش مصنوعی در یک دهه آینده نسل بشر را منقرض کند

یکی از پژوهشگران ارشد ایمنی هوش مصنوعی در شرکت آنتروپیک (Anthropic) هشدار داده است که با سرعت کنونی پیشرفت این فناوری، بیش از ۱۰ درصد احتمال می‌دهد هوش مصنوعی طی یک دهه آینده بتواند به نابودی همه انسان‌ها منجر شود.

ایوان هوبینگر، پژوهشگر ایمنی هوش مصنوعی در آنتروپیک، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که خطر مدل‌های کنونی هوش مصنوعی را پایین می‌داند، اما نگران است این فناوری به‌زودی به مرحله‌ای برسد که بتواند خود را بهبود دهد و در نهایت تهدیدی وجودی برای بشریت ایجاد کند.

او توضیح نداد که دقیقا چگونه چنین سناریویی ممکن است رخ دهد، اما اظهاراتش تازه‌ترین مورد از مجموعه هشدارهای فزاینده درباره مخاطرات بالقوه هوش مصنوعی است؛ هشدارهایی که محور بحث را از این پرسش که «آیا هوش مصنوعی خطرناک است؟» به این موضوع تغییر داده‌اند که «میزان این خطر چقدر است؟»

اظهارات آقای هوبینگر در واکنش به نوشته جیکوب کاکسون، پژوهشگر هوش مصنوعی که به تازگی از آنتروپیک استعفا داده و پیش‌تر در اوپن‌ای‌آی (OpenAI) نیز فعالیت می‌کرد، مطرح شد.

کاکسون نوشته بود: «هیچ‌یک از این دو شرکت مسئولانه عمل نمی‌کنند.» او هشدار داد که این سامانه‌ها به‌زودی از توانایی انسان فراتر خواهند رفت و می‌توانند هر سامانه‌ای را هک کنند، در هر حوزه‌ای تحول ایجاد کنند و به قدرت و منابع واقعی دست یابند.

شرکت اوپن‌ای‌آی به درخواست بی‌بی‌سی برای اظهار نظر پاسخی نداده است. آنتروپیک نیز درباره اظهارات کارکنان خود یا گزارش‌های منتشرشده اظهار نظری نکرده است.

در همین حال، وندی هال، دانشمند علوم رایانه و مشاور سازمان ملل در حوزه هوش مصنوعی، به بی‌بی‌سی گفت از این اظهارات «شوکه شده است.»

او افزود بخشی از این موضع‌گیری‌ها ممکن است با اهداف تبلیغاتی و در آستانه عرضه احتمالی سهام این شرکت‌ها در بازار بورس مطرح شده باشد، اما تاکید کرد اگر چنین دیدگاهی واقعا مبنای فعالیت یک شرکت باشد، سرمایه‌گذاران باید درباره سرمایه‌گذاری در آن تجدیدنظر کنند.

همچنین دارن جونز، از سیاستمداران حزب کارگر بریتانیا، در نامه‌ای سرگشاده خواستار تدوین یک پیمان بین‌المللی جدید برای توسعه ایمن هوش مصنوعی شد و گفت دولت‌ها باید پیش از آنکه توسعه سامانه‌های فوق‌هوشمند از کنترل خارج شود، درباره چارچوب‌های مشترک همکاری کنند.

در گزارشی جداگانه، فایننشال تایمز نیز نوشت آنتروپیک جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود را در اختیار موسسه ایمنی هوش مصنوعی بریتانیا (AISI)، یکی از نهادهای پیشرو در ارزیابی خطرات هوش مصنوعی، قرار نداده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.