امنیت

فناوری اطلاعات

۱۴۰۵-۰۶-۲۲
۱۴:۴۷ یکشنبه، ۲۲ام شهریورماه ۱۴۰۵
کد خبر: 230203

جاسوسی فناوری برای کشورهای خارجی در کره جنوبی جرم‌ شد

منبع: مهر

قانون جاسوسی توسعه‌یافته کره جنوبی از امروز اجرایی می‌شود و دامنه جرایم جاسوسی را از اقداماتی که تنها کره شمالی را دربرمی‌گرفت به همه کشورهای خارجی گسترش می‌دهد.

به گزارش رویترز، این اقدام در حالی اجرا می شود که کره سعی دارد با اتکا به آن از فناوری‌های کلیدی خود در بحبوحهٔ تشدید رقابت در صنعت نیمه‌رساناها و دیگر صنایع راهبردی محافظت کند.

مجلس ملی کره جنوبی نسخه اصلاح شده قانون کیفری را در فوریه ۲۰۲۶ میلادی و ۲۶ سال پس از انتقاد به آنکه قوانین فعلی برای مجازات خرابکاری صنعتی مرتبط با عامل های غیر از کره شمالی نامناسب است، اصلاح کرد.

بندهای این قانون یک جرم جدید خلق می کنند که خرابکاری برای کشور یا سازمان خارجی را نیز دربر می گیرد و حداقل مجازات آن سه سال زندان است. قانون فعلی خرابکاری از سوی کشور متخاصم نیز همچنان پابرجاست.

بر اساس قانون پیشین، اتهام جاسوسی عموماً فقط شامل اقداماتی می‌شد که به نفع کرهٔ شمالی بود؛ در نتیجه، دادستان‌ها در بسیاری از پرونده‌های مرتبط با دولت‌ها یا شرکت‌های خارجی، ناچار بودند به قوانین دیگری دربارهٔ فناوری‌های صنعتی یا اسرار تجاری استناد کنند.

سازمان ملی اطلاعات کره جنوبی از تصویب این قانون استقبال و اعلام کرد چنین اقدامی توانایی کشور در جلوگیری از نشت فناوری های استراتژیک مانند نیمه رساناها، نمایشگرها، باتری و هوش مصنوعی موثر است.

کارشناسان حقوقی و امنیتی معتقدند این تغییرات حفره هایی قدیمی را می بندد که بیشتر اوقات سبب می شود موارد نشت فناوری های پیشرفته صنعتی با مجازات های سبک تری روبرو شوند. حامیان این قانون استدلال می کنند اقدام مذکور بازداری در مقابل خرابکاری صنعتی را قدرتمندتر می کند.

این تغییر پس از چند مورد پر سروصدای نشت فناوری رخ داد از جمله پرونده ای مربوط به سال گذشته که در آن پنج کارمند سابق سامسونگ به انتقال فناوری حساس تراشه DRAM به شرکت تراشه سازی چینی CXMT متهم شدند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.