هوش مصنوعی

۱۴۰۵-۰۷-۱۴
۱۳:۳۲ سه‌شنبه، ۱۴ام مهرماه ۱۴۰۵
کد خبر: 231606

سم آلتمن خود را با پرومتئوس مقایسه کرد: هوش مصنوعی باید مانند آتش برای همه باشد

منبع: دیجیاتو

سم آلتمن هوش مصنوعی را به آتش در اسطوره‌های یونانی تشبیه کرد.

«سم آلتمن»، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، در مصاحبه جدیدی خود را به پرومته یا پرومتئوس، شخصیت اسطوره‌های یونان که آتش را از خدایان گرفت و به انسان‌ها داد، نزدیک دانست و گفت هوش مصنوعی نیز باید به‌جای آنکه در اختیار گروهی محدود باقی بماند، به فناوری‌ای تبدیل شود که همه مردم بتوانند از قدرت آن بهره ببرند.

آلتمن در مصاحبه‌ای جدید با Vanity Fair گفت اگر قرار باشد چیزی از او در تاریخ باقی بماند، دوست دارد آن چیز تلاش اوپن‌ای‌آی برای در دسترس قراردادن هوش مصنوعی برای همه مردم باشد تا آن‌ها بتوانند از این فناوری برای افزایش توانایی‌های خود استفاده کنند.

تشبیه سم آلتمن درباره هوش مصنوعی و آتش پرومتئوس
آلتمن می‌گوید:

«اگر کتاب‌های تاریخ اصلاً چیزی درباره من بنویسند، که امیدوارم ننویسند، دوست دارم فقط این باشد که کاری که اوپن‌ای‌آی انجام داد، واقعاً باعث شد هوش مصنوعی به چیزی اساسی تبدیل شود که هر فردی بتواند از آن قدرت زیادی بگیرد.»

در اسطوره‌های یونان، پرومتئوس آتشی را که در اختیار خدایان بود از المپ می‌دزدد و آن را به انسان‌ها می‌دهد. زئوس نیز او را به‌دلیل این کار به مجازاتی ابدی محکوم می‌کند.

آلتمن در ادامه، هوش مصنوعی را با آتش یا برق مقایسه کرد و گفت این فناوری نباید چیزی باشد که صرفاً برای مردم اتفاق می‌افتد، بلکه باید چیزی باشد که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

وقتی مصاحبه‌کننده گفت شخصیتی که آلتمن توصیف می‌کند اساساً همان پرومتئوس، شخصیت اسطوره‌های یونان، است، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی پاسخ داد: «قطعاً به آن نزدیک‌تر است تا هر چیز دیگری که بتوانید پیشنهاد کنید.»

آلتمن در این مصاحبه گفت بسیاری از افراد در سیلیکون‌ولی واقعاً معتقد بودند که تنها «گروه کوچکی از کاهنان» باید به هوش مصنوعی دسترسی داشته باشند. او این گروه از افراد بانفوذ در صنعت فناوری را در چنین دیدگاهی «دیکتاتورهای خیرخواه» توصیف کرد که تصمیم می‌گیرند عموم مردم چگونه از توسعه هوش مصنوعی بهره‌مند شوند.

به گفته آلتمن و بر اساس دیدگاه اوپن‌ای‌آی، دادن «ابرقدرت» هوش مصنوعی به مردم می‌تواند در مجموع خیر بسیار بیشتری نسبت به پیامدهای منفی آن ایجاد کند. این دیدگاه با نگرانی قدیمی درباره شکل‌گیری طبقه‌ای ممتاز و مجهز به هوش مصنوعی در برابر گروهی از نیروی کار که مهارت‌های فنی کمتری دارند و شغل‌هایشان به‌دلیل پیشرفت هوش مصنوعی خودکار می‌شود، ارتباط دارد. در این سناریو، گروه دوم ممکن است به آنچه «طبقه فرودست دائمی» نامیده می‌شود بدل گردد.

طرفداران این دیدگاه معتقدند اگر مدل‌های پیشرفته‌تر هوش مصنوعی فقط در اختیار گروه کوچکی قرار بگیرند یا با قیمت‌هایی عرضه شوند که برای بخش بزرگی از جامعه قابل پرداخت نباشد، نخبگان فناوری می‌توانند قدرت زیادی نسبت به سایر افراد به دست آورند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.