اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

۱۴۰۵-۰۷-۱۷
۱۱:۰۲ جمعه، ۱۷ام مهرماه ۱۴۰۵
کد خبر: 231787

انتقاد شدید ایلان ماسک از تبعیض علیه استارلینک؛ هند تکذیب کرد

منبع: ایسنا

هند ساعاتی پس از آنکه ایلان ماسک، بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس، «الیگارش‌های» ناشناس را به جلوگیری از راه‌اندازی استارلینک در این کشور جنوب آسیا متهم کرد، از روند تایید اینترنت ماهواره‌ای خود به عنوان روندی منصفانه و غیرتبعیض‌آمیز دفاع کرد.

ماسک روز چهارشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: برخی الیگارش‌ها برای حفظ سلطه انحصاری خود بر مردم هند، مانع فعالیت ما شده‌اند.

دولت هند، روز پنج‌شنبه، اعلام کرد مطرح کردن این موضوع که چارچوب مقرراتی هند ناعادلانه یا تبعیض‌آمیز است، بی‌اساس و نادرست است. همچنین، مجوز فعالیت برای سه ارائه‌دهنده جهانی خدمات ارتباطات ماهواره‌ای صادر شده است، هرچند نام این شرکت‌ها را اعلام نکرد و افزود تمامی شرکت‌های دارای مجوز باید الزامات امنیتی تعیین‌شده را رعایت کنند. استارلینک نیز سال گذشته مجوز فعالیت در هند را دریافت کرده است.

ماسک در پست دیگری نوشت: راه‌اندازی استارلینک در هند می‌تواند اینترنت پرسرعت و مقرون‌به‌صرفه را در اختیار افرادی قرار دهد که توان پرداخت هزینه‌های فعلی اینترنت را ندارند.

در حال حاضر، شرکت «جیو» (Jio) متعلق به شرکت «ریلاینس اینداستریز» (Reliance Industries) بزرگ‌ترین اپراتور مخابراتی هند است و به‌طور گسترده به دلیل کاهش چشمگیر هزینه اینترنت پرسرعت تلفن همراه در این کشور پس از آغاز فعالیت خود در یک دهه گذشته، مورد توجه قرار گرفته است.

رقابت استارلینک

شرکت «جیو پلتفرمز» (Jio Platforms) در ژوئن، اعلام کرد قصد دارد خدمات ارتباطات ماهواره‌ای مبتنی بر ماهواره‌های مدار پایین را در هند راه‌اندازی کند.

بازار مخابرات و اینترنت هند تحت سلطه شرکت‌های «جیو» (Jio) و «ایرتل» (Airtel) قرار دارد و این دو شرکت در مجموع بیش از ۸۰ درصد از سهم بازار را در اختیار دارند.

اسپیس‌ایکس سال گذشته توافق‌هایی با «جیو» و «ایرتل»، برای عرضه خدمات اینترنت استارلینک در این کشور منعقد کرده بود. با این حال، پیشرفت چندانی در این زمینه حاصل نشده و استارلینک هنوز خدمات خود را در هند آغاز نکرده است.

«لورن درایر»، معاون عملیات تجاری استارلینک در اسپیس‌ایکس، چهارشنبه در جریان سخنرانی خود در «کنگره موبایل هند» اعلام کرد در حال حاضر ۱۱ هزار ماهواره استارلینک در مدار زمین قرار دارند و به کاربران بیش از ۱۷۰ کشور خدمات ارائه می‌دهد.

«نیل شاه»، از مدیران شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت ریسرچ» اظهار کرد دولت هند درباره فعالیت یک شرکت خارجی در حوزه حساسی مانند ارتباطات ماهواره‌ای نگرانی‌هایی دارد و پرسش‌هایی درباره نحوه اعمال «محدودیت‌های جغرافیایی» بر پایانه‌های استارلینک و همچنین بومی‌سازی داده‌ها وجود دارد.

شرکت خدمات اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک در هند با مخالفت نهادهای نظارتی نیز روبروست که ناشی از نگرانی‌های امنیتی است که البته این شرکت آنها را رد کرده است. بلومبرگ در ژوئن، گزارش داد نهادهای نظارتی در دهلی نو صدور مجوز برای استارلینک را متوقف کرده‌اند، زیرا نگران آن بودند که پایانه‌های این سرویس، پیش از دریافت مجوز رسمی، مورد استفاده قرار گیرند.

بر اساس گزارش شبکه سی‌ان‌بی‌سی، «شاه» معتقد است استارلینک احتمالا زمانی مجوز نهایی برای آغاز فعالیت در هند دریافت خواهد کرد که شرکت‌های هندی نیز خدمات اینترنت ماهواره‌ای خود را توسعه داده باشند. او هشدار داد اگر استارلینک بدون ایجاد شرایط رقابتی برابر وارد بازار شود، می‌تواند بر بازار خدمات ارتباطات ماهواره‌ای هند تسلط پیدا کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.