دولت الکترونیک

March 7, 2005
0:21 دوشنبه، 17ام اسفندماه 1383
کد خبر: 664

مرکز تحقیقات مخابرات محوریت پژوهشICT قرار گرفت

معصومه لطفی – اولین همایش تبیین محورهای تحقیقاتی در توسعه ICT در برنامه چهارم توسعه، با حضور معاونان و مسئولان وزارت ارتباطات و مرکز تحقیقات مخابرات، در محل تالار شهیدقندی برگزار شد.
 
به گزارش خبرنگار هموطن سلام، دکتر مسعود شفیعی، معاون آموزش، پژوهش و امور بین‏الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه چهارم توسعه و جایگاه خاص تحقیقات در آن بیان داشت: اگر بخواهیم در مقوله جهانی شدن جایگاهی داشته باشیم، باید به نوعی صاحب فناوری باشیم و به دنبال آن باتوجه به این که فناوری، تجلی یافته از تحقیقات است، باید در زمینه تحقیقات نیز فعال باشیم.
سرمایه‏گذاری کشورهای پیشرفته در زمینه تحقیقات بنیادی وی تصریح کرد: درکشورهای پیشرفته، اکنون توجه و سرمایه‏گذاری روی پروژه‏ها وتحقیقات بنیادی متمرکز شده است.
دکتر شفیعی با اشاره به 2درصد بودجه وزارتخانه و شرکت‏های تابعه که مربوط به امور تحقیقاتی است گفت: قرار است در شورایی متشکل از معاونان ، مسئولان و مدیران عامل شرکت‏های پست و مخابرات ، پروژه‏ها برای رفع نیازهای کشورسیاستگذاری شده تا نهایتا قراردادهای مربوطه توسط مرکز تحقیقات مخابرات منعقد شود.
وی در پایان مطالب خود به بودجه 40میلیاردتومانی اشاره کرد که ازاین میزان حدود 6 میلیارد تومان برای ارائه وام به شرکت‏ها وموسسات در این حوزه اختصاص داده می‏شود.
ICT ؛ عالیترین دستاورد قرن20
در ادامه این جلسه، مهندس نصرالله جهانگرد، دبیرشورایعالی اطلاع رسانی، ICT را عالیترین دستاورد قرن بیستم برای بشر دانست و یادآور شد: مجموعه مطالعات اقتصادی نشان می‏دهد قبل از به وجود آمدن و به کارگیری ICT، درآمد سرانه بالاتر از 10هزار دلار وجود نداشته است، در حالی که اکنون کشورهایی هستند که به مدد این فناوری، درآمد سرانه خود را به 30 تا40 هزار دلار رسانده‏اند.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به بازار مناسب دراین حوزه نیازمند تحقیق و برنامه ریزی در علوم پایه هستیم و این امر با تعامل پیوسته با دانشگا‏ه‏ها و دانشگاهیان کشور محقق می‏شود.
مهندس جهانگرد، ICT را به عنوان یک ابزار برای افزایش بهروری در دیگر صنایع دانست و بر طبقه‏بندی و تفکیک حوزه تحقیق و توسعه و سیاست‏های آن تایید کرد.
هنوز بخش خصوصی در حوزه ICT خالی است
در ادامه جلسه مهندس مقدس، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران، ایجاد ارتباط و تبادل نظر بین متخصصان را امری دانست که باید در مرکز تحقیقات مخابرات ایران به عنوان امری محوری دنبال شود.
وی افزود: اکنون در آستانه برنامه چهارم شاهد توجه به امر تحقیقات و حرکت به سمت آن در وزارتخانه هستیم و با همکاری سازمان مدیریت و مصور کردن قانون برنامه چهارم این توفیق برای مرکز تحقیقات ایجاد شده که 2 درصد بودجه تحقیقاتی وزارتخانه را که حدود 40 تا50 میلیارد تومان است به امر تحقیقات اختصاص دهد.
وی یادآور شد: باتوجه به بحث اختصاص این بودجه، باید تحول جدیدی در مرکز تحقیقات مخابرات اتفاق افتد و آن ارتباط نزدیکتر با دانشگاه‏ها و مراکز تحقیقاتی در کشور است. مهندس مقدس ، یکی از زمینه‏های لازم برای رسیدن به اهداف برنامه چهارم را حضور بخش خصوصی و همچنین تصویب مقررات جدید دانست که جای خالی آن در حوزه ICT احساس می‏شود.
فعالیت‏های مرکز تحقیقات مخابرات
مهندس امیراحمدی، مدیرکل دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی ضمن مرور فعالیت‏های انجام شده در حوزه ارتباطات و مخابرات طی 3برنامه گذشته بیان داشت: در برنامه دوم توسعه، مخابرات سعی در پیدا کردن خود، تربیت نیروی انسانی و استفاده از سیستم‏های دیجیتالی داشت و در برنامه سوم نیز این مبانی با تمرکز روی بحث ارتباطات دنبال شد، اما در این برنامه نگرانی ما به واسطه عدم حضور بخش خصوصی شکل جدی تری به خود گرفته است.
وی با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات مخابرات حرکت این مرکز را طی برنامه اول جمع کردن مباحث حوزه و تامین نیازهای تحقیقاتی صرفا مخابرات دانست و گفت: در برنامه دوم این مرکز یک گام به جلو گذاشته و وارد تحقیقات سیستمی شد که ثمره آن تولید سوئیچ عصر، فجر و استقلال بود. طی برنامه سوم نیز سعی شد مرکز یک گام به جلو برداشته و تغییرات اساسی‏تر را ایجاد کند که متاسفانه در اجرای مباحث جای خالی ارتباطات حس می شود.
وی تصریح کرد: در برنامه چهارم جهت‏گیری‏ها باید به سمت ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت توامان باشد.
فناوری اطلاعات وارتباطات 2 مقوله تفکیک ناپذیر
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر صدری، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نظام فناوری اطلاعات و ارتباطات را مورد بررسی قرار داد.
وی یادآور شد: نظام فناوری اطلاعات مجموعه مدونی شامل شناخت و تعریف ساختارها، زیر نظام‏ها و عوامل درگیر در روند تحولات در بخش‏های مختلف IT و همچنین سیاست‏های اتخاذ شده و برنامه‏های توسعه درهر بخش است. ضمن این که این موضوع از مقوله ارتباطات تفکیک ناپذیر است.
وی در ادامه گفت: راهبردهای ملی توسعه ICT در دنیا با 2 نگرش نگاه می‏شود، به عبارتی ICT به عنوان عامل توسعه و ICT به عنوان یک بخش اقتصادی محسوب می‏شود.
دکترصدری اهداف توسعه فناوری اطلاعات در برنامه چهارم توسعه را شامل توسعه فناوری اطلاعات بخشی، توسعه دولت الکترونیک، توسعه تجارت الکترونیک، توسعه بهداشت الکترونیک، توسعه فراگیری الکترونیک، توسعه محتوا و کاربرد زیرساخت، توسعه منابع انسانی و توسعه امنیت اطلاعات دانست.
وی با اشاره به این که تا زمانی که تحقیقات بنیادی به تحقیقات کاربردی تبدیل نشود، مفید فایده نخواهد بود گفت: رقم 65 میلیارد تومان از 2 درصد سهم پژوهش سال آینده است که 5/1 درصد آن در پژوهش تولید و اجرای برنامه‏های 5 ساله چهارم به کار گرفته خواهد شد و مرکز تحقیقات مخابرات، محوریت پژوهش خواهد بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.