امنیت

فناوری اطلاعات

June 29, 2013
17:26 شنبه، 8ام تیرماه 1392
کد خبر: 55884

پادویش؛ ضدویروس ایرانی

شاید یک نگاه خوشبینانه هم به سختی می توانست حدس بزند که روزی یک ضدویروس ایرانی بتواند قابل رقابت با ضدویروسهای خارجی باشد؛ آن هم ضدویروسی که حتی از موتور ضدویروسهای خارجی نیز استفاده نمی کند.
 
مطرح شدن مسایلی مانند جنگ سایبری و انتشار کرمهای خطرناکی مانند Stuxnet و Duqu که مستقیما اهدافشان جاسوسی و خرابکاری در سیستمهای رایانه ای (و حتی صنعتی/نظامی) یک کشور دیگر است، نشان می دهد که امروزه بدافزارها مانند یک سلاح جنگی به شمار می روند و نمی توان برای مقابله با آ نها به سایر کشورها امید بست.
 
برای بقا و دفاع در برابر تهدیدات رایانه ای چاره ای جز خودکفایی و پرورش تیمی مجرب، همراه با ابزارهای مناسب وجود ندارد. پادویش که حاصل تلا شهای بی شائبه سازندگان آن و پژوهشگران پژوهشگاه فضای مجازی است، پاسخی به این نیاز مهم می باشد.
پاد  یعنی ضد و ویش یعنی ویروس به این ترتیب، پادویش که نام یک ضدبدافزار کاملا ایرانی است، در واقع یک عبارت ایرانی و به معنای ضدبدافزار است ضدویروس پادویش بخشهایی مانند ویروس یاب (امضا و هوشمند)،  پاکسازی ویروس، نگهبان رایانه، گزارشگیری، محافظت از خود و به روزرسانی را در خود جای داده است. ضد بدافزار، تمام امکانات ضدویروس را داراست و علاوه برآن فایروال شبکه و برنامه های کاربردی را نیز درخود گنجانده است. جامع ضد بدافزار نیز شامل تمام امکانات ضد بدافزار، لیست سفید نرم افزار، کنترل دیسکهای جانبی،کنترل سی دی، کنترل فلاپی، کنترل پرینتر، کنترل اسکنر، امحاء فایل، امحاء فضای آزاد دیسک و امحاءکل پارتیشن دیسک می باشد.
 
نمای کلی پروژه از لحاظ زیر سیستم های آن . در سمت راست شکل سیستم های سمت مشتری (client) ، و در سمت چپ تصویر سیستم های پشت صحنه و پشتیبان پروژه قابل مشاهده است . مرز ارتباط بین این سیستم ها سرور به روز رسانی و لیسانس است که در وسط تصویر قرار دارد .
 
دراین بین دیسک نجات شامل بخشهای ویروس یاب (امضاوهوشمند)، پا کسازی ویروس، اجرا از روی سی دی و فلش درایو، گزارشگیری و به روز رسانی می باشد. در مورد وظایف کنسول کنترل مرکزی باید گفت که کنترل مرکزی تمام محصولات، گروه بندی ایستگاهها، تجمیع گزارشها، تنظیم ایستگا هها، قرنطینه مرکزی و به روز رسانی مرکزی از وظایف محول به این بخش است. همچنین سرور به روزرسانی و لیسانس به بررسی اعتبار مجوز ایستگاهها، تعریف و مدیریت مشتریان، به روزرسانی تفاضلی، گزارشگیری و لاگ برداری عملیات می پردازد. این پروژه توسط سیستم آزمایشگاه بدافزار مدیریت می شود.
مدیریت نمونه های ویروس یا سالم، مدیریت امضاهای تولید شده، کنترل کیفی امضاها، بررسی های خودکار ویروس، تولید خودکار امضا، نگهداری تحلیلهای بدافزار، تولید بسته به روزرسانی و گزارشهای آماری از جمله موارد کنترلی سیستم آزمایشگاه بدافزار می باشد. بخشهای دیگری مانند تحلیل بدافزار نیز در این پروژه قرار دارد که شامل بخشهای تحلیل بدافزارها، تولید امضا، تولید پاکسازِ ویروس و تولید آنپکر است. سیستم سندباکس نیز به تحلیل رفتاری، تشخیص هوشمند ویروس(مبتنی بررفتار) و دسته بندی ویروسها (مبتنی بررفتار) می پردازد. این محصول در حال حاضر در برخی از سازمانهای داخلی در حال بهره برداری می باشد و به زودی به مشتریان خانگی نیز عرضه خواهد شد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.