مقابله با تهدیدهای سایبری در گوشیهای اندرویدی
با توسعه فناوری و نفوذ آن به همه بخشهای زندگی بشر، میزان دادهها و اطلاعات شخصی هم رشد فراوانی داشته که محافظت از این دادههای شخصی به دغدغه بزرگ بسیاری از کاربران و فعالان حوزه سایبری تبدیل شده است. با توجه به بالا رفتن قدرت ذخیره گوشیهای هوشمند، بسیاری از اطلاعات شخصی در این سیستمها نگهداری میشود و به موازات آن، هکرها با تهدیدهای امنیتی مانند تروجانهای بانکی، در کمین کاربرانی هستند که نسبت به بالا بردن امنیت سایبری گوشیهای خود سهلانگاری میکنند. فعالان حوزه امنیت سایبری در گزارشهای مختلف راهکارهای گوناگونی برای محافظت از دادههای کاربران گوشیهای هوشمند ارائه دادهاند. این بار نیز پایگاه فناوری بیان ان بریکینگ، برای تقویت امنیت دستگاههای اندرویدی و کمک به حفاظت از دستگاهها و اطلاعات شخصی کاربران آن، هشت گام اساسی را پیشنهاد داده است.
از آپدیت سیستم عامل غفلت نکنید
بهروزرسانی، گامی ساده و در عین حال حیاتی برای استفاده امن از دستگاه است. از آنجا که شرکتهای سازنده دستگاههای اندرویدی، اغلب وصلههای امنیتی برای رفع آسیبپذیریها منتشر میکنند میزان آسیبپذیری کاربران بسیار کاهش مییابد. به همین دلیل هم کاربران باید به محض دریافت پیام به روزرسانی سیستم عامل اندروید، نسبت به انجام آن اقدام کنند.
دانلود از فروشگاههای غیرمعتبر ممنوع
اپلیکیشنها را منحصراً از فروشگاه گوگل پلی دانلود کنید تا از نصب اپلیکیشنهای مخرب احتمالی روی گوشی اجتناب کنید. محافظتهای بهبود یافته گوگل از طریق «گوگل پلی پروتکت»، لایههای ایمنی بیشتری را فراهم میکند.
مجوزهای اپلیکیشن را بررسی کنید
اطمینان حاصل کنید که هیچ اپلیکیشنی به اطلاعات شخصی غیرضروری یا عملکرد دستگاه دسترسی ندارد. این اقدام میتواند از فعالیتهای غیرمجاز جلوگیری کرده و حریم خصوصی شما را ایمن کند.
از لاک اسکرین مطمئن استفاده کنید
یک پین، گذر واژه یا گزینه بیومتریک، میتواند از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کرده و امنیت دستگاه را افزایش دهد.
اقدامات پیشرفته برای امنیت بالاتر
قابلیت «دستگاه من را پیدا کن» را فعال کنید: این قابلیت به کاربران امکان میدهد مکان گوشی مفقود شده یا مسروقه را یافته و آن را قفل کرده یا اطلاعاتش را پاک کنند که این اقدام از دادههای شخصی در شرایط ناگوار، محافظت میکند.
در استفاده از وای فای عمومی، محتاط باشید
شبکههای وای فای عمومی میتوانند ریسکهای امنیتی در برداشته باشند. از یک برنامه ویپیان برای وبگردی در هنگام اتصال به شبکههای وای فای عمومی استفاده کنید.
یک آنتی ویروس معتبر نصب کنید
اپلیکیشنهای آنتی ویروس بهروز میتوانند در برابر بدافزارها و تهدیدهای دیگر حفاظت کنند. هشدار کافی در برابر تهدیدهای جدید، اهمیت چنین ابزارهایی را بارز میکند.
مرتباً پشتیبانگیری کنید
پشتیبانگیری مرتب در یک درایو خارجی یا سرویس ابری، مانع از دست رفتن اطلاعات شده و در صورت آلوده شدن دستگاه، یک شبکه ایمن فراهم میکند.