تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 13, 2019
18:24 شنبه، 22ام تیرماه 1398
کد خبر: 100919

ترکیه ارز دیجیتال ملی خود را در نقشه اقتصادی‌اش قرار داد

دولت ترکیه، عرضه‌ی ارز دیجیتال ملی این کشور را در نقشه‌ی اقتصادی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ خود قرار داد. گفته می‌شود که این ارز دیجیتال از سوی بانک مرکزی این کشور صادر شده است. در ادامه با ارزدیجیتال همراه باشید.
 
به گزارش کوین تلگراف، طبق برنامه یازدهم توسعه‌‌‌ی ترکیه که به امضای طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور نیز رسیده، قرار است که یک پول دیجیتال مبتنی بر بلاک چین برای بانک مرکزی این کشور راه‌اندازی شود.
 
علاوه بر عرضه‌ی این ارز دیجیتال، استفاده از بلاک چین در عملیات‌های حمل نقل و گمرکی نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. هم‌چنین گفته می‌شود که با استفاده از فناوری‌های نوظهوری همچون کلان داده، هوش مصنوعی و بلاک چین می‌توان خدمات عمومی و اداره‌ی امور را بهبود بخشید.
 
فؤاد اوکتای (Fuat Oktay)، معاون رئیس جمهور ترکیه، این طرح پیشنهادی را به کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس ارائه داد و گفت: طی دوره‌ی این توسعه، به سیاست‌های توسعه و انرژی خود، بیش‌تر اهمیت خواهیم داد.
 
به گزارش المانیتور، کشور ترکیه از اوایل سال ۲۰۱۸ قصد راه‌اندازی یک ارز دیجیتال ملی را داشته است. بر اساس مصاحبه‌ای که در فوریه همان سال صورت گرفت، مهمت سیمسک (Mehmet Simsek)، اقتصاددانی که بعدها به سمت معاون نخست‌وزیر منصوب شد، اذعان داشت: در نظر داریم تا کار خود را در خصوص ارزهای دیجیتال آغاز کنیم. ما برای دیجیتال‌سازی اهمیت بسیاری قائل خواهیم شد.
 
این در حالی است که برخی از مقامات دولت این کشور، نگاه بدبینانه‌ای به ارزهای دیجیتال و استفاده از آنها در مقیاس‌های بزرگ دارند. تعدادی از وزرای این کشور نیز از ارزهای دیجیتال به عنوان طرح‌های هرمی یاد می‌کنند.
 
سال گذشته، یکی از مقامات کشور ترکیه پیشنهاد تولید یک ارز دیجیتال ملی تحت عنوان «ترک‌کوین» را عنوان کرد.
 
صندوق بین‌المللی پول (IMF) در اواخر ماه ژوئن گزارش داد که در آینده‌ی نزدیک، بسیاری از بانک‌های مرکزی سراسر جهان، ارز دیجیتال عرضه خواهند کرد. این صندوق از اجرای طرح آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی اروگوئه و هم‌چنین اتمام مرحله‌ی آزمایش پروژه‌هایی مشابه در باهاماس، چین، حوزه ارزی کارائیب شرقی، سوئد و اوکراین خبر داد.
 
بنا به گزارش قبلی، طی نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط Statistica Global Consumer Survey، حدود بیست درصد از شهروندان ترکیه در ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از این حیث، بالاترین سرانه را در میان کشورهای موردبررسی به خود اختصاص داده‌اند.
 
تاکنون کشورهای سراسر جهان، نوآوری‌های مبتنی بر بلاک چین بسیاری را راه‌اندازی کرده‌اند. به‌عنوان‌مثال، شهردار سئول در کره جنوبی، ماه می اعلام کرد که دولت این کشور از فناوری بلاک چین در صدور کارت‌ شناسایی شهروندان خود استفاده خواهد کرد. به گفته‌ی او، این شهر مدت‌هاست که از خدمات اجرایی نظیر رأی‌گیری الکترونیکی با تلفن‌های همراه و فروش خودرو از طریق بلاک چین، بهره‌مند شده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.