رسانه‌های اجتماعی

September 28, 2021
14:21 سه شنبه، 6ام مهرماه 1400
کد خبر: 128925

فیس‌بوک ۵۰ میلیون دلار برای ساخت متاورس خرج می‌کند

 
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک، ماه ژوئن اعلام کرد که این غول شبکه اجتماعی در مسیر تبدیل شدن به «یک شرکت متاورس» است. حالا این شرکت سرمایه‌گذاری در این حوزه را آغاز کرده و از برنامه ۵۰ میلیون دلاری خود برای تحقق متاورس در دو سال آینده خبر داده است.
 
 فیس‌بوک امروز از بودجه‌ای برای برنامه‌ها و تحقیقات واقعیت تعمیم یافته (XR) خبر داد. یک طرح دو ساله که قرار است پروژه‌های این شرکت و تحقیقات خارجی را برای رسیدن به متاورس تامین بودجه کند. این سرمایه گذاری «نقطه عطفی» بر تلاش‌های فیسبوک برای ساخت متاورس آنلاین است.
 
متاورس عبارتی که گاه و بی گاه در صنعت کریپتو و خارج از آن شنیده‌ایم به یک جهان خیالی اشاره دارد که فعالان کریپتو قصد دارند آینده آن را بدون نظارت و کنترل یک نهاد متمرکز مثل فیس‌بوک محقق کنند.
 
عبارت متاورس اساسا به یک سری فضا‌های مشترک آنلاینی اشاره می‌کند که کاربران در کنار هم در آن حضور داشته و ارتباط برقرار می‌کنند.
 
متاورس به بازی‌ها و شبکه‌های اجتماعی جدید منتهی شده و بسیاری باور دارند که این مفهوم ماهیت کار را تغییر می‌دهد موقعیت‌‌های اقتصادی جدیدی را برای کاربران سراسر جهان فراهم می‌کند. درست همانطور که DAOها یا سازمان‌های خود گردان نامتمرکز برای متحول کردن شرکت‌های سنتی روی کار آمده‌اند.
 
این تکنولوژی پتانسیلی انقلابی دارد و به همین دلیل است که شرکت بزرگی مثل فیس‌بوک قصد دارد توسعه در این حوزه را رهبری کند. به نظر می‌رسد که فیس‌بوک با توجه به سابقه نامناسب این شرکت در زمینه حریم خصوصی و انتشار شایعات از احتمال انتقادات مطلع است. این شرکت به همین دلیل امروز اعلام کرد که براساس این طرح قصد دارد روند ساخت محصولات متاورس خود را مسئولانه دنبال کند.
 
در پست رسمی این شرکت آمده است که: «ما با متخصصان دولتی، صنعتی و دانشگاهی همکاری می‌کنیم تا از فرصت‌های متاورس استفاده کرده و مشکلات را هم بررسی کنیم. برای مثال موفقیت این طرح به ساخت خدماتی قدرتمند برای همکاری میان شرکتی بستگی دارد که شرکت‌‌های مختلف بتوانند در کنار یکدیگر کار کنند. همچنین باید از همان ابتدا حقوق انسانی و شهروندی جوامع را در نظر بگیریم تا این تکنولوژی‌ها به گونه‌ای فراگیر ساخته شده و باعث قدرت گرفتن مردم شوند.»
 
شرکای فعلی فیس‌بوک در این طرح ۵۰میلیون دلاری عبارتند از سازمان ایالات‌های آمریکایی (Organization of American States)، زنان در تکنولوژی فراگیر (Women in Immersive Tech) و سازمان‌های الکتریکی جنوب آفریقا (African organizations Electric South)، آفریقا بدون فیلتر (Africa No Filter) و Imisi3D. این شرکت همچنین به محققان دانشگاه ملی سئول، دانشگاه هنگ‌کنگ و دانشگاه ملی سنگاپور نیز مشاوره می‌دهد.
 
با وجود شکل گرفتن این تلاش‌های اولیه، طبق اعلام فیس‌بوک این شرکت قرار نیست به صورت جداگانه و تنها به ساخت و توسعه متاورس بپردازد. این طرح شروع یک فرایند بلند مدت است.
 
فیس‌بوک می‌گوید: «متاورس یک محصول واحد نیست و یک شرکت به تنهایی نمی‌تواند آن را بسازد. درست شبیه به اینترنت، متاورس هم با وجود فیس‌بوک ارتباطی ندارد. ساخت این جهان به صورت یک شبه ممکن نیست. بسیاری از این محصولات در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده نهایی می‌شوند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.