سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 5, 2021
11:55 جمعه، 14ام آبانماه 1400
کد خبر: 130076

کوالکام با وجود کمبود مواد اولیه برای تولید تراشه همچنان پیشتاز بازار است

 
درآمد ۹.۳ میلیارد دلاری کوالکام در سه‌ماهه پایانی سال میلادی جاری نشان می‌دهد این شرکت علی‌رغم کمبود مواد اولیه برای ساخت تراشه، همچنان در این صنعت پیشتاز است.
 
این شرکت در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرده، درآمد سه ماه پایانی سال مالی خود را بیش از ۹.۳ میلیارد دلار بیان کرده و مسئولان شرکت انتظار دارند در مدت باقی‌مانده درآمد شرکت از ۱۰ میلیارد دلارهم بیشتر شود.
 
 کوالکام با انتشار جدیدترین گزارش مالی خود نشان داد علیرغم کمبود قطعات نیمه‌هادی در سال میلادی جاری که همچنان هم ادامه دارد، باز هم در زمینه تولید و فروش تراشه پیشتاز است (قطعات نیمه‌هادی یکی از اصلی‌ترین قطعات برای ساخت تراشه محسوب می‌شوند). درآمد سالانه کوالکام در سال جاری تاکنون ۳۳ میلیارد دلار بوده است.
 
مسئولان این غول تولید تراشه قبل از فرا رسیدن سه ماه پایانی سال، درآمدی بین ۸.۴ تا ۹.۲ میلیارد دلار را برای این دوره زمانی پیش‌بینی کرده بودند و تحلیلگران هم انتظار داشتند درآمد این شرکت در این دوره زمانی کمی کمتر از ۸.۹ میلیارد دلار باشد. درآمد کوالکام در سه ماه پایانی سال نسبت به درآمد ۸ میلیارد دلاری آن در دوره سه‌ماهه قبلی افزایش قابل‌توجهی داشته و در مقایسه با درآمد مدت مشابه در سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته است.
 
 
کوالکام که تولیدکننده تراشه و پردازنده برای بهترین گوشی‌های اندرویدی و سایر وسایل مشابه است، ظاهراً برخلاف موانع متعدد همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد و به نظر می‌رسد فرآیند رشد آن در سال‌های آتی متوقف نخواهد شد. کریستیانو آمون (Cristiano Amon)، مدیرعامل کوالکام هم با انتشار بیانیه‌ای در توییتر کاملاً از پیشتازی خود در صنعت ساخت تراشه موبایل دفاع کرده است. کوالکام علاوه بر کمبود مستمر قطعات نیمه‌هادی، با چالش دشوار رقابت با سامسونگ و گوگل در حوزه ساخت تراشه نیز مواجه است.
 
ظاهراً سامسونگ قصد دارد استفاده از تراشه‌های موبایل اختصاصی خود یعنی تراشه‌های اگزینوس را در گوشی‌های ۲۰۲۲ این برند افزایش دهد. همچنین سامسونگ در ساعت هوشمند محبوب گلکسی واچ ۴نیز از تراشه تولیدی خود استفاده کرده است؛ اما ساعت‌های هوشمند مجهز به تراشه‌های کوالکام سال میلادی آینده عرضه خواهند شد؛ بنابراین سامسونگ در این زمینه یک گام از کوالکام جلوتر است. گوگل هم با استفاده از تراشه موبایل اختصاصی خود یعنی تراشه تنسور در گوشی پیکسل ۶ تلاشش برای رقابت در حوزه تراشه‌های موبایل را آغاز کرده است؛ البته به نظر می رسد کوالکام با توجه به جایگاه درخشان کنونی خود اصلا نگران این موانع و مشکلات نیست
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.