تجارت الکترونیک

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 23, 2021
11:46 سه شنبه، 2ام آذرماه 1400
کد خبر: 130685

قرارداد انحصاری کوالکام و مایکروسافت، علت عدم توسعه تراشه‌های رقیب برای ویندوز ARM

 
 
کوالکام تاکنون از طریق یک قرارداد انحصاری با مایکروسافت تنها سازنده چیپست‌های مخصوص ویندوز روی آرم بود، ولی حالا منابع آگاه می‌گویند این قرارداد به‌زودی پایان می‌رسد و سایر شرکت‌ها مثل مدیاتک این فرصت را پیدا می‌کنند تا برای نسخه آرم ویندوز چیپست بسازند.
 
مایکروسافت و کوالکام با همکاری یکدیگر استفاده از تراشه‌های آرم برای ویندوز را ممکن کردند و همین اتفاق موجب شد کوالکام بتواند به‌صورت انحصاری بازار چیپست‌های ویندوز آرم را تصاحب کند. در حال حاضر دقیقا مشخص نیست که این قرارداد انحصاری چه زمانی منقضی می‌شود، ولی پر واضح است که همین قرارداد موجب جلوگیری از رقابت سایر تراشه‌سازان در بازار چیپست‌های ویندوز آرم شده بود.
 
سامسونگ احتمالا یکی از شرکت‌هایی خواهد بود که شانس خود را با چیپست‌های اگزینوس امتحان می‌کند. این کمپانی با کمک AMD به قدرت گرافیکی بالایی دست پیدا کرده و حالا می‌تواند اعتماد به نفس کافی برای ورود به این فضا را داشته باشد. از سوی دیگر، مک‌های اپل سیلیکون برای اجرای ویندوز ۱۱ به‌صورت رسمی تحت پشتیبانی مایکروسافت قرار ندارند. حالا این شرایط هم می‌تواند تغییر کند.
 
کوالکام همواره رابطه مستحکمی با مایکروسافت داشته و حتی در عصر گوشی‌های ویندوز فون فقط محصولات اسنپدراگون را روی این دستگاه‌ها می‌دیدیم. حالا با توجه به دو رویداد Executive Summit مدیاتک و Investor Day کوالکام می‌توانیم با اطمینان بگوییم که سازندگان تراشه‌های آرم معتقدند دوره همکاری مایکروسافت و اینتل به پایان رسیده و حرکت به سمت معماری آرم اجتناب‌ناپذیر است. البته کوالکام به لطف این قرارداد کمی جلوتر از رقبا خواهد بود.
 
مایکروسافت و کوالکام اولین بار پروژه ویندوز آرم را در سال ۲۰۱۶ معرفی کردند. این اتفاق از آن جهت اهمیت داشت که برخلاف ویندوز RT می‌توانست اپلیکیشن‌های x86 را شبیه‌سازی کند. کمی بعدتر اولین محصولات حاصل از این همکاری به بازار آمدند. مایکروسافت از آن زمان شبیه‌سازهای x64 و ARM64EC را به ویندوز ۱۱ اضافه کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.