امنیت

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

December 2, 2023
14:35 شنبه، 11ام آذرماه 1402
کد خبر: 153286

پیشنهادهای شغلی جعلی در لینکدین، موجب انتشار بدافزار DarkGate می‌شوند

عاملین تهدید از پست‌های جعلی لینکدین استفاده می‌کنند تا مردم را به دانلود بدافزار سرقت اطلاعات مانند DarkGate و RedLine ترغیب کنند.

شرکت امنیت سایبری WithSecure این فعالیت را شناسایی و فعالیت این گروه را ردیابی کرد و در گزارشی نشان داد که با گروه‌های مجرم سایبری ویتنامی که که برای اولین بار در سال گذشته مشاهده شد، مرتبط است.

هدف این کمپین‌ها سرقت حساب‌های تجاری ارزشمند فیس بوک است که می‌توانند برای تبلیغات نادرست استفاده شوند یا به مجرمان سایبری دیگر فروخته شوند.

DarkGate اولین بار در سال 2017 مشاهده شد، اما استقرار آن تا ژوئن 2023 محدود بود، زمانی که نویسنده آن تصمیم گرفت دسترسی به بدافزار را به مخاطبان بیشتری بفروشد.

نمونه‌های اخیر استفاده DarkGate شامل حملات فیشینگ از طریق  تیم‌های مایکروسافت می‌شود که از حساب‌های در معرض خطر اسکایپ برای ارسال اسکریپت‌های VBS برای راه‌اندازی زنجیره‌ای آلوده به بدافزار استفاده می‌کنند.

بازیگران تهدید ویتنامی عمدتاً کاربرانی در ایالات متحده، بریتانیا و هند را هدف قرار می‌دهند که دارای سمت مدیریت رسانه‌های اجتماعی هستند و احتمالاً به حساب‌های تجاری فیس بوک دسترسی دارند.

هدف‌ها فریب داده می‌شوند تا فایل‌های مخرب را از یک URL (“g2[.]by/corsair-JD”) دانلود کنند که به Google Drive یا Dropbox هدایت می‌شود تا یک فایل ZIP (“حقوق و محصولات جدید.8.4.zip”) با یک PDF یا سند DOCX و یک فایل TXT با نام‌های زیر است:

  • Job Description of Corsair.docx
  • Salary and new products.txt
  • PDF Salary and Products.pdf

بایگانی دانلود شده حاوی یک اسکریپت VBS است که احتمالاً در فایل DOCX جاسازی شده است، که «curl.exe» را کپی و تغییر نام می‌دهد و از آن برای دانلود «autoit3.exe» و یک اسکریپت Autoit3 کامپایل‌شده استفاده می‌کند.

30 ثانیه پس از نصب، بدافزار تلاش می‌کند تا محصولات امنیتی را از سیستم آسیب‌دیده حذف کند که نشان‌دهنده وجود یک فرآیند خودکار است.

LinkedIn اواخر سال گذشته ویژگی‌هایی را برای مبارزه با سوء‌استفاده در این پلتفرم معرفی کرد که می‌تواند به کاربران کمک کند تا تشخیص دهند آیا یک حساب کاربری مشکوک یا جعلی است. با این حال، این بر عهده کاربران است که قبل از برقراری ارتباط با یک حساب جدید، اطلاعات تأیید شده را بررسی کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.