به گزارش پیوست، حاجیمیری سال گذشته در رابطه با این پروژه گفته بود: «همانطور که اینترنت دسترسی به اطلاعات را دموکراتیزه میکند، امیدواریم انتقال بیسیم انرژی هم دسترسی به انرژی را دموکراتیزه کند».
نتایج منتشر شده مربوط به آزمایشی است که از ژوئن سال گذشته در حال اجرا است نشان میدهد که انتقال انرژی در فضا و از فضای به زمین امکانپذیر است. این اولین باری است که انرژی خورشیدی از مدار به زمین ارسال شده و گام مهمی در حرکت به سمت نیروگاههای انرژی خورشیدی در فضا محسوب میشود.
به گفته یکی از محققان تا ۱۰ سال آینده با پیشرفت فناوری ارسال انرژی از فضا، احتمالا شاهد احداث نیروگاههای انرژی فضایی خواهیم بود.
طبق نتایج منتقل شده، دو ماه پس از اولین پرتاب در ژانویه ۲۰۲۳، این دستگاه حدود ۱۰۰ میلیوات انرژی را در فضا انتقال داده میتواند به سادگی پرتو را روی هر مسیری متمرکز کند. در آزمایش ارسال انرژی به زمین حدود یک میلیوات ارسال شده و این آزمایش سه بار در طول هشت ماه انجام گرفته است.
این پروژه در تلاش است تا با ساخت یک منظومه ماهوارهای با وسعت حدود یک کیلومتر، انرژی مورد نیاز برای حدود ۱۰ هزار خانه را به زمین ارسال کند. هر مکعب یک متری از ماهواره به یک سطح صاف ۵۰ متر مربعی تبدیل میشود که در یک سمت سلولهای خورشیدی و در سمت دیگر خود انتقالدهندههای مایکرویو را دارد.
این آزمایش Microwave Array for Power-transfer Low-orbit Experiment یا به اختصار MAPLE نام گرفته و میتواند انرژی را در هر جهتی ارسال کند و فعالان پروژه در تلاشند تا از آن برای ارسال انرژی به مکانهای دوردست یا ارسال انرژی در مواقع اضطراری استفاده کنند زیرا به زیرساختی برای انتقال آن نیاز نیست.
به گفته حاجیمیری برای دریافت این انرژی به هیچ زیرساخت انتقال انرژی روی زمین نیاز نیست و در نتیجه ما میتوانیم انرژی را به مناطق دور دست و نواحی جنگزده یا دچار بحران ارسال کنیم.
این پروژه در حال حاضر در مرحله اثبات مفهوم است و مقاله جدید به برخی از نواحی ضعیف طراحی و مواردی که نیاز به تقویت دارند نیز اشاره میکند. نسل بعدی این فناوری تقویت شده و به یک نمونه کاملا کاربردی تبدیل میشود.