هوش مصنوعی

February 20, 2024
15:30 سه شنبه، 1ام اسفندماه 1402
کد خبر: 161172

هوش مصنوعی منبع-باز یا منبع-بسته: کدام یک بهتر عمل می‌کند؟

منبع: همکاران سیستم

یکی از داغ‌ترین مباحث در حوزه هوش مصنوعی مولد (GenAI) در اصل منبع باز بودن کدها در مقابل کدهای توسعه یافته بسته و سنتی است. به نظر شما کدام یک از این دو عرصه ارزشمندتر خواهد بود؟

از یک طرف انبوهی از مدل‌های منبع-باز زبان بزرگ (LLM) به طور مداوم توسط مجموعه‌ای از مشارکت کنندگان این عرصه در حال تکامل است که توسط معتبرترین مدل منبع باز تا به امروز یعنی Llama 2 شرکت متا رهبری می‌شود. از طرف دیگر مدل‌های منبع-بسته زبان بزرگ حضور دارند که دو مورد از محبوب‌ترین آنها GPT-4 شرکت OpenAI و Claude 2 شرکت Anthropic را شامل می‌شوند.

یکی از روش‌های آزمایش این برنامه‌ها در برابر یکدیگر این است که مشخص شود آنها در پاسخ به سوالات در یک زمینه مشخص از جمله حوزه پزشکی تا چه اندازه خوب عمل می‌کنند. در این زمینه براساس مطالعه اخیر دانشمندان در دانشگاه کالیفرنیا که در آخرین شماره از نشریه NEJM AI منتشر شده است، هوش مصنوعی Llama 2 در پاسخ به سوالات در زمینه نفرولوژی یا علم شناسایی کلیه در بدن انسان بسیار بد عمل کرده است.

«شان وو» نویسنده مقاله نهایی مربوط به این تحقیقات گفت:‌ «مدل‌های منبع باز در مقایسه با GPT-4 و Claude 2 از نظر مجموع پاسخ‌های صحیح و کیفیت توضیحات بسیار ضغیف‌تر عمل کرده‌اند».

در این مقاله گفته شد: «هوش مصنوعی GPT-4 عملکرد فوق العاده‌ای داشت که در بیشتر موضوعات عملکرد انسان را ارایه کرد و در نهایت موفق به کسب امتیاز 73.3 درصد شد. در مقابل انسان برای پاسخ به سوالات چند گزینه‌ای در حوزه نفرولوژی به طور میانگین امتیاز 75 درصدی را به دست می‌آورد».

در ادامه این مقاله گفته شد: «بیشتر مدل‌های منبع باز زبان بزرگ به نمره کلی دست یافتند و با آنچه که در صورت پاسخ تصادفی به سوالات انتظار می‌رفت، تفاوت محسوبی نداشت. در این میان Llama 2 در بین پنج مدل منبع باز از جمله Vicuña و Falcon عملکرد بهتری داشت. هوش مصنوعی Llama 2 در مجموع تنوانست نسبت به میانگین حدس تصادفی که 23.8 درصد در نظر گرفته شده است، امتیاز 30.6 درصد را به دست آورد».

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.