5G, 6G, vRAN, OpenRAN

اپراتورها

تلفن همراه

خبر اول

February 29, 2024
22:57 پنجشنبه، 10ام اسفندماه 1402
کد خبر: 161784

اپراتور اوکراینی Kyivstar برای پیاده‌سازی o-RAN با راکوتن همکاری می‌کند

ICTna.ir – پس از امضای یک تفاهم نامه، اپراتور مخابراتی اوکراینی Kyivstar با Rakuten Symphony همکاری خواهد کرد تا یک اثبات مفهومی RAN باز را برای آزمایش سخت افزار و زنجیره کامل همکاری مستقر کند.

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، در کنگره جهانی موبایل امسال (MWC) در بارسلونا، اپراتور Kyivstar که متعلق به Veon است، نامه ای از قصد خود برای همکاری با “راکوتن سمفونی” در مورد مرحله بعدی مشارکت خود امضا کرد که در آن، آنها شبکه های دسترسی رادیویی باز (open RAN) را برای بازسازی زیرساخت دیجیتال اوکراین مستقر خواهند کرد.

ولودیمیر لوچنکو، مدیر ارشد فناوری Kyivstar در بارسلون تاکید کرد که RAN باز تنها موضوعی نیست که شرکت ها در آن شریک هستند. او به راه‌حل‌های دیجیتال راکوتن برای مخابرات و همچنین اهمیت پیام وایبر زیرمجموعه راکوتن که در حال حاضر بر روی 9 دستگاه از 10 دستگاه در اوکراین نصب شده است و عملا 90 درصد سهم بازار در اوکراین دارد، اشاره کرد.

در مورد RAN باز، لوچنکو تصریح کرد که اولین گام راه اندازی یک اثبات مفهومی (PoC) خواهد بود که شامل استقرار شبکه واقعی در یکی از شهرهای اوکراین است. هدف آزمایش نه تنها سخت افزار، بلکه آنچه او زنجیره کامل همکاری نامید، می باشد، این شامل آماده سازی قرارداد، مذاکره قیمت و همکاری با شرکای محلی و همچنین جنبه های لجستیکی مانند تحویل به اوکراین خواهد بود.

لوچنکو در پاسخ به این سوال که RAN چقدر می تواند نقش بزرگی در شبکه Kyivstar ایفا کند، گفت: باید بگویم که ما یک برنامه استراتژیک برای آن داریم، اما در حال حاضر خیلی زود است که بگوییم دامنه آن چیست. او افزود که پس از تکمیل این پی او سی، Kyivstar تصمیم خواهد گرفت که چگونه به جلو حرکت کند.

در همین حال، کان ترزی اوغلو، مدیر عامل Veon، طی مصاحبه ای جداگانه گفت که هدف همچنان بازسازی شبکه اوکراین با RAN باز پس از پایان جنگ با روسیه، با تکیه بر شبکه های زمینی و غیر زمینی است.

ترزی اوغلو آزمایشات میدانی را “پروژه ای پیشگام” برای بقیه عملیات Veon نامید. وی افزود که این استقرار به عنوان مبنایی برای یادگیری بیشتر در مورد این فناوری خواهد بود.

در حالی که دامنه مشارکت این دو شرکت مخابراتی 4G و 5G را پوشش می دهد، Lutchenko گفت که تمرکز ابتدا بر روی 4G خواهد بود. این به این دلیل است که 5G هنوز در اوکراین راه‌اندازی نشده است و هنوز طیفی به آن اختصاص داده نشده است. انتظار می رفت این روند در سال 2022 آغاز شود، اما به دلیل تهاجم تمام عیار روسیه به این کشور، متوقف شد.

سال گذشته، الکساندر کوماروف، مدیرعامل Kyivstar گفت که در حالی که جنگ ادامه دارد، 5G مورد توجه قرار نخواهد گرفت. این هفته، لوچنکو گفت که Kyivstar در حال حاضر در حال مذاکره با دولت اوکراین در مورد آزمایش این فناوری در شهرهای منتخب است. دامنه، مکان‌ها و فرکانس‌های خاص هیچ پروژه‌ای هنوز تعریف نشده است.

لوچنکو خاطرنشان کرد که بخشی از این ملاحظات مربوط به از کار انداختن شبکه های قدیمی است که Kyivstar در حال حاضر فرآیند غروب 3G را در شهرهای منتخب آغاز کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.