هوش مصنوعی

May 21, 2024
17:34 سه شنبه، 1ام خردادماه 1403
کد خبر: 166775

هوش مصنوعی مولد جایگزین برنامه‌نویسان می‌شود؟

منبع: همکاران سیستم

توسعه دهندگان نرم افزار این روزها می‌توانند برای کدنویسی سریع‌تر و کارآمدتر به هوش مصنوعی مولد (GenAI) روی بیاورند. ولی کارشناسان توصیه می‌کنند که این کار را می‌بایست با احتیاط و کمتر از گذشته انجام داد.

اگرچه استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند توسعه نرم افزار اقدام جدیدی محسوب نمی‌شود و دستکم از سال 2019 میلادی به بعد این کار رواج داشته است، ولی «دیه‌گو لو جودیس» مدیر مرکز تحقیقاتی «فورستر» بر این باور است نسل نوین این فناوری که از آن با نام «هوش مصنوعی مولد» یاد می‌کنند پیشرفت‌های قابل توجهی در تولید زبان طبیعی، تصاویر، ویدیوها و سایر منابع از جمله کدها ایجاد کرده است.

او توضیح داد تا پیش از این فناوری هوش مصنوعی برای آزمایش کدهای نوشته شده مورد استفاده قرار می‌گرفت و البته همراه با فناوری یادگیری ماشینی از آن در جریان بهینه سازی مدل‌ها در استراتژی‌های تست کدهای نرم افزاری هم استفاده می‌شد. ولی فناوری هوش مصنوعی مولد فراتر از این موارد به کار گرفته می‌شود و دسترسی به یک برنامه نویس یا قابلیت همتای متخصص آی‌تی از جمله تحلیلگر تجاری یا آزمایش کننده نرم افزار را ارایه می‌دهد که می‌تواند به صورت تعاملی برای یافتن سریع اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد. هوش مصنوعی مولد همچنین می‌تواند راهکارها و موارد آزمایشی را هم پیشنهاد دهد.

او در ادامه اظهار داشت: «ما برای نخستین بار شاهد افزایش بهره وری قابل توجهی هستیم که هوش مصنوعی سنتی و سایر فناوری‌های مرسوم هرگز نتوانستند آن را فراهم کنند».

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.