لبه تکنولوژی

March 25, 2026
15:54 چهارشنبه، 5ام فروردینماه 1405
کد خبر: 214219

۳۵۰ روبات انسان‌نما خودروسازی رنو را اداره می‌کنند

منبع: مهر

خودروسازی فرانسوی رنو اعلام کرد طی ۱۸ ماه آینده با همکاری شرکت روباتیک واندکرافت، ۳۵۰ روبات انسان نما در کارخانه هایش به کار می گیرد.

به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، استفاده از ۳۵۰ دستگاه از این نوع ابزارها نشان دهنده یکی از طرح های استفاده از روبات های انسان نما در صنعت خودروسازی است و تغییری در جهت یکپارچه سازی روباتیک در محیط های تولیدی فعلی را به جای محددود کردن آنها برای تحقیق یا محیط های نمایشی است.

طرح استفاده از روبات های انسان نما بخشی از استراتژی وسیع تر رنوبا تمرکز روی خودکارسازی، کارآمدی و سیستم های تولید انعطاف پذیر به خصوص برایی مقاصد لجستیکی، کنترل مواد و انجام فعالیت های تکراری صنعتیی است.

پلتفرم روبات انسان نمای رنو به نام کلوین مشهور است و هم اکنون در کارخانه این شرکت در فرانسه به کار می رود. روبات مذکور هم اکنون عملیات های کنترل تایر را انجام می دهد که شامل بلندکردن و حرکت دادن قطعات سنگین در فرایند تولید خودرو است.

پلتفرم کلوین به خصوص نسخه کلوین ۴۰ برای فعالیت در محیط های تولیدی فعلی مهندسی شده است. روبات مذکور برای کنترل قطعات سنگین، ناوبری خودکار در فضاهای کارخانه ای و فعالیت در جریان کاری طراحی شده برای کارگران انسانی طراحی شده است.

ربات‌های انسان‌نما در حال ورود به محیط‌های تولیدی هستند که اغلب به عنوان «محیط‌های کاری قهوه‌ای» شناخته می‌شوند.این بدان معناست که کارخانه‌های فعلی به جای تأسیسات خودکار تازه ساخته شده، در این محیط‌ها حضور دارند.

فرایند اتوماسیون صنعتی سنتی معمولاً به سلول‌های روباتیک ثابت، گردش‌های کاری ساختاریافته و تجهیزات اختصاصی متکی است. در مقابل، روبات‌های انسان‌نما برای کار در فضاهایی که در ابتدا برای کارگران انسانی طراحی شده‌اند، توسعه داده می‌شوند.

انتظار می‌رود روبات‌های انسان‌نما در این محیط‌ها وظایف تکراری یا فیزیکی سختی را انجام دهند که خودکارسازی آنها با استفاده از روبات‌های صنعتی معمولی دشوار است.

این روبات‌ها می‌توانند در طبقات کارخانه حرکت و مواد را حمل کنند. همچنین این ابزارها قادر خواهند بود بدون نیاز به تغییرات اساسی در زیرساخت‌ها، با تجهیزات و خطوط تولید تعامل داشته باشند. رویکرد رنو نشان می‌دهد روبات‌های انسان‌نما می‌توانند برای تکمیل سیستم‌های اتوماسیون موجود به جای جایگزینی کامل آنها استفاده شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.