فناوری اطلاعات

۱۴۰۵-۰۴-۳۱
۱۵:۳۰ چهارشنبه، ۳۱ام تیرماه ۱۴۰۵
کد خبر: 225848

معاون وزیر ارتباطات: در میانه جنگ دسترسی یک میلیون نفر به تلگرام و واتس‌اپ برقرار شد

منبع: دیجیاتو

حافظ حکمی هشدار داد با هربار قطع اینترنت، مرز سایبری کشور کوچک‌تر می‌شود و این روند به نفع امنیت ملی نخواهد بود.
محمد حافظ حکمی در جریان همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران گفت در جریان جنگ ۴۰ روزه امکان تصمیم‌گیری دقیق‌تر درباره اینترنت وجود داشت. به گفته وی در میانه همان جنگ، تصمیم گرفته شد دسترسی به تلگرام و واتس‌اپ برای بیش از یک میلیون نفر برقرار شود.
معاون فناوری، نوآوری و امور بین‌الملل وزارت ارتباطات در ادامه این سؤال را مطرح کرد که اگر چنین امکانی وجود داشت، چرا از ابتدا مدیریت بهتری بر این موضوع اعمال نشد؟
او همچنین با رد ایده تفکیک سطح دسترسی کاربران به اینترنت بر اساس شغل یا جایگاه اجتماعی گفت چنین رویکردی نه از نظر فنی، نه از منظر قانونی و نه از لحاظ اجتماعی قابل اجرا نیست و ایجاد تبعیض در دسترسی کاربران با مفهوم نوآوری سازگار نیست.
رد بهانه قطع اینترنت برای امنیت
به اعتقاد حافظ حکمی، تکرار قطع اینترنت باید با نگاهی کارشناسانه مورد بازنگری قرار گیرد. او هشدار داد هر بار که این تصمیم اتخاذ می‌شود، «مرز سایبری کشور کوچک‌تر می‌شود» و این روند به نفع امنیت ملی نخواهد بود.
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه مسائل امنیت و ارتباطات را نباید به‌صورت صفر و صدی تحلیل کرد، گفت میان امنیت سایبری، اطلاع‌رسانی و توسعه ارتباطات امکان ایجاد مخرج مشترک وجود دارد و نمی‌توان ترک‌فعل‌های بیش از یک دهه را صرفاً با ابزارهای فنی جبران کرد.
اواظهار داشت در شرایط خاص ممکن است از ابزارهای فنی برای مدیریت شرایط امنیتی استفاده شود، اما این به معنای اداره کشور با چنین ابزارهایی نیست و تصمیم‌گیران باید آثار و تبعات این محدودیت‌ها را نیز در نظر بگیرند.
حکمی با اشاره به تجربه اخیر محدودیت‌های اینترنتی اظهار کرد: تجربه نشان داده است که قطع طولانی‌مدت اینترنت از نظر فنی نتیجه‌ای معکوس در حوزه امنیت به همراه دارد. به گفته او، در چنین شرایطی بسیاری از سرویس‌ها ناچار به استفاده از مسیرهای جایگزین می‌شوند و حتی برخی خدمات خارجی مرتبط با بانک مرکزی و شاپرک نیز با اختلال یا قطع دسترسی مواجه شده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.