رسانه‌های اجتماعی

۱۴۰۵-۰۵-۰۳
۱۴:۴۴ شنبه، ۳ام مردادماه ۱۴۰۵
کد خبر: 226083

متا از تعهد جهانی انرژی پاک خارج شد

شرکت «متا پلتفرمز» از ابتکار جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر (RE۱۰۰) که شرکت‌ها را به تامین ۱۰۰ درصد برق مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر متعهد می‌کند، خارج شد.

به گزارش ایسنا، تصمیم این غول شبکه اجتماعی که مالک فیس‌بوک و اینستاگرام است، در حالی اتخاذ شده که غول‌های فناوری برای پاسخگویی به نیاز روزافزون مراکز داده هوش مصنوعی، به استفاده از نیروگاه‌های گازسوز روی آورده‌اند.

ابتکار RE۱۰۰ که توسط سازمان غیرانتفاعی «کلایمت گروپ» (Climate Group) در انگلیس مدیریت می‌شود، ۴۴۴ عضو از جمله اپل، گوگل و مایکروسافت دارد. نام متا نیز که از سال ۲۰۱۶ به این ابتکار پیوسته بود، اکنون از فهرست اعضای آن حذف شده است.

این تغییر همزمان با سرمایه‌گذاری گسترده شرکت‌های فناوری در ساخت مراکز داده جدید رخ داده است. متا در ماه‌های اخیر قراردادهایی با شرکت‌های برق برای راه‌اندازی نیروگاه‌های جدید گاز طبیعی امضا کرده که از جمله آنها می‌توان به تامین برق ۱۰ نیروگاه گازی برای مرکز داده «هایپریون» (Hyperion) این شرکت در ایالت لوئیزیانا اشاره کرد.

سخنگوی متا اظهار کرد که این شرکت همچنان به افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه می‌دهد و خروج از ابتکار RE۱۰۰، تغییری در هدف متا برای تطبیق مصرف برق خود با ۱۰۰ درصد انرژی پاک ایجاد نمی‌کند. طبق اعلام متا، ‌این شرکت از سال ۲۰۲۰ تاکنون از طریق قراردادهای بلندمدت خرید برق تجدیدپذیر، این هدف را به‌صورت سالانه محقق کرده است.

با این حال، «کلایمت گروپ» اعلام کرد که سرمایه‌گذاری متا در نیروگاه‌های جدید گازسوز دیگر با معیارهای فنی عضویت در RE۱۰۰ سازگار نیست و پس از گفت‌وگوهای متعدد، متا به دلیل سرمایه‌گذاری در تولید برق با گاز طبیعی، دیگر شرایط لازم برای ادامه عضویت در این ابتکار را نداشته و از آن خارج شده است.

گاز طبیعی سال‌ها به‌عنوان «سوخت گذار» میان سوخت‌های فسیلی آلاینده و انرژی‌های تجدیدپذیر معرفی می‌شد، اما کارشناسان هشدار دادند که استخراج و انتقال آن موجب نشت متان، یکی از قوی‌ترین گازهای گلخانه‌ای، می‌شود. همچنین سوزاندن گاز طبیعی آلاینده‌هایی مانند اکسیدهای نیتریک، اکسیدهای گوگرد، ذرات معلق و جیوه تولید می‌کند و فرآیند شکست هیدرولیکی (فرکینگ) نیز می‌تواند منابع آب زیرزمینی را آلوده کند.

خبرگزاری فرانسه گزارش کرد، متا تنها شرکتی نیست که چنین مسیری را در پیش گرفته است. مایکروسافت نیز ماه گذشته قراردادی با شرکت «شورون» برای تامین برق با منشا گاز برای یکی از مراکز داده خود در غرب تگزاس امضا کرد و گزارش‌های رسانه‌ای از همکاری‌های مشابه گوگل در این زمینه خبر می‌دهند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.