اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 8, 2021
12:13 شنبه، 18ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123818

ساکنان واشنگتن، ماهواره‌های استارلینک را با بشقاب پرنده اشتباه گرفتند

 
 
ساعاتی پیش برخی از ساکنان واشنگتن آمریکا نورهایی را در آسمان این شهر مشاهده کردند که آن‌ را به بشقاب پرنده‌ها‌ نسبت دادند. اما طولی نکشید که مشخص شد منبع این نور چیزی نبود جز ماهواره‌ها‌ی استارلینک شرکت اسپیس ایکس.
 
طبق آخرین اطلاعات، اسپیس ایکس اخیرا 60 ماهواره جدید استارلینک را از مرکز فضایی کندی در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب کرد که بارتاب نور خورشید روی این تعداد ماهواره یک مجموعه نوری را در آسمان شکل داد و توجه این افراد را به خود جلب کرد.
 
پروژه استارلینک با هدف عرضه اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای از طریق شبکه‌ای از ماهواره‌ها‌ی مستقر در مدار پایین زمین راه‌اندازی شد. در حال حاضر، اسپیس ایکس عرضه اینترنت ماهواره‌ای خود را به صورت آزمایشی و با قیمت 99 دلار در ماه آغاز کرده که البته هزینه 499 دلاری نیز برای نصب تجهیزات دریافت سیگنال‌ها‌ی ماهواره‌ای به این عدد اضافه ‌می‌شود.
 
ایلان ماسک، بنیانگذاری اسپیس ایکس اخیرا اعلام کرد که تاکنون بیش از 500 هزار درخواست برای دریافت خدمات اینترنت پرسرعت استارلینک ثبت شده است. این شرکت در تلاش است تا با مستقر کردن ماهواره‌ها‌ی بیشتر در فضا، امکان دریافت سریع‌تر این سرویس را برای کاربران فراهم کند.
 
به تازگی، جاناتان مک‌داول فضانورد دانشگاه‌ها‌روارد اعلام کرد که تاکنون حدود 1500 ماهواره استارلینک در مدار مستقر شده است. البته اینترنت‌رسانی از طریق ماهواره‌ها‌، چندان هم بی‌دردسر نیست. در همین رابطه، اخیرا یکی از فضانوردان اعلام کرد که بازتاب نور از این ماهواره‌ها‌ ‌می‌تواند باعث بروز اختلال در اکتشافات فضایی شود.
 
از طرفی دیگر، این حجم زیاد از ماهواره‌ها‌ ممکن است دید تلسکوپ‌ها‌ را در آسمان شب مسدود و رصد ستاره‌ها‌ را برای اخترشناسان دشوار کنند. با این حال، اسپیس ایکس، تغییراتی را در طراحی ماهواره‌ها‌ی خود اعلام کرد تا مانع از انعکاس نور و درخشندگی آن‌ها‌ شود. اما همچنان این معضل پابرجاست.
 
ناگفته نماند که شرکت‌ها‌ی آمازون و وان وب نیز پروژه‌ها‌ی مشابهی با استارلینک را دنبال ‌می‌کنند و باید دید که بعد از مستقر شدن همه ماهواره‌ها‌ی این سه شرکت، چه سرنوشتی برای اکتشافات فضایی رقم خواهد خورد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.