اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 13, 2022
14:27 یکشنبه، 24ام بهمنماه 1400
کد خبر: 133256

جزئیات تسهیلات حمایتی وزارت ارتباطات اعلام شد: توجه به محصولات فضاپایه و تولیدات سخت‌افزاری بومی

 
سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرده که قصد دارد حمایت‌های متنوعی را از کسب و کارهای آنلاین داشته باشد و جزییات ان را منتشر ساخته است. این سازمان تاکید کرده ۵۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از طرح‌های ملی در نظر گرفته و در این بخش به دو موضوع محصولات فضاپایه و تولیدات سخت افزاری بیشتر از سایر رسته‌ها اهمیت می‌دهد.
 
بر اساس دستورالعمل منتشر شده از سوی سازمان فناوری اطلاعات، برای حمایت از اشتغال زایی شرکت‌های نوپا و غیر نوپا مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و برای حمایت از پلتفرم‌های برتر نیز ۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. همچنین قرار است از آموزش و توانمندسازی نیز یک حمایت ۵۰۰ میلیارد تومانی صورت بگیرد. و در کنار آن از ۶ طرح ملی نیز حمایت ۳۰۰ میلیارد تومانی (هر طرح حداکثر ۵۰ میلیارد تومان) حمایت شود. این حمایت‌ها از طریق سامانه توان آفرین انجام خواهد شد.
 
 
شش برنامه اصلی که سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرده که قصد پیگیری آنها برای توسعه اشتغال و فناوری در کشور را دارد به این شرح هستند: حمایت از توسعه اشتغال در شرکت‌های فعال حوزه فاوا، حمایت از توسعه پلتفرم‌های کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات، حمایت از آموزش و توانمندسازی، حمایت از توسعه بسترهای انلاین ارائه محصولات و خدمات، تسهیلات سرمایه در گردش و حمایت از طرح‌های ویژه ملی.
 
نکته حائز اهمیت اینجاست در بخش حمایت از طرح‌های ویژه ملی اعلام شده که کسب و کارهای ارائه خدمات و محصولات فضاپایه و همچنین کسب و کارهای تولیدکننده محصولات سخت افزاری به عنوان رسته‌های دف گیری شده در نظر گرفته شدند. این نشان می‌دهد که سازمان فناوری به دو بخش محصولات فضاپایه و تولیدات سخت افزاری اهمیت دوچندانی می‌دهد. در بخش حمایت از طرح‌های ملی تاکید شده که میزان درآمد شرکت‌ها باید در سال گذشته حداقل ۱۳ میلیارد تومان باشد و حداقل ۴۰ نیروی انسانی تمام وقت در آنها مشغول به کار باشند.
 
در مورد حمایت از طرح‌های نرم افزاری بومی نیز پیش‌تر وزارت ارتباطات به دیجیاتو گفته بود که آنها قصد دارند از بخش خصوصی حمایت کنند و نمی‌خواهند خودشان وارد این فاز از توسعه محصولات بشوند.

 
سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرده که برای جلوگیری از موازی کاری حمایت سایر نهادها مانند معاونت علمی، شرط کلیدی در تمامی برنامه‌های اعلام شه اینست که شرکت مذکور نباید وام اشتغال زایی از صندوق نوآوری و شکوفایی گرفته باشد.
 
این سازمان همچنین رسته‌های اولویت دار را در طرح خود مشخص کرده و به ترتیب آنها را چنین اعلام کرده است: کسب و کارهای تولید نرم افزار، کسب و کارهای ارائه خدمات فناوری اطلاعات، کسب و کارهای ارائه خدمات و محصولات فضا پایه، کسب و کارهای تولید کننده تجهیزات سخت افزاری، کسب و کارهای متداول سنتی ارائه کالا و خدمات به صورت برخط در این حوزه‌ها.
 
سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرده برای حمایت از توسعه پلتفرم‌ها و کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات شیوه‌های حمایتی مختلفی را در نظر گرفته است. به گفته این سازمان در این طرح حداکثر میزان تسهیلات اعطایی ۱۰ میلیارد تومان خواهد بود که ۳ میلیارد به خود پلتفرم و ۷ میلیارد به عرضه کنندگان روی پلتفرم تعلق خواهد کرد و با نرخ سود ۱۰ درصد طی یک دوره سه ساله بازپرداخت خواهد شد. همچنین اعلام شده این تسهیلات می‌تواند دوباره هم به یک پلتفرم تعلق بگیرد اما در صورتی که پلتفرم مذکور به ۱۰۰ درصد تعهدات خود پایبند بوده و به اهداف تعیین شده رسیده باشد.
 
حمایت از آموزش و توانمندسازی نیز جزو برنامه‌های سازمان فناوری اطلاعات است که در آن دوره‌های آموزشی گوناگون برای شرکت‌ها برگزار می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.