رسانه‌های اجتماعی

March 15, 2024
14:33 جمعه، 25ام اسفندماه 1402
کد خبر: 162686

تحقیقات آمریکا از استفاده گوشی‌های آمریکایی از سیگنال‌های ماهواره‌های خارجی

منبع: ایسنا

کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا در حال بررسی است تا دریابد آیا دستگاه‌های تلفن همراه در آمریکا که سیگنال‌های ماهواره‌های تحت کنترل دشمنان خارجی را دریافت و پردازش می‌کنند، قوانین فدرال را نقض می‌کنند.

کمیسیون ارتباطات فدرال، در بیانیه ای ایمیلی روز پنجشنبه اعلام کرد مشخص نیست که آیا این عمل، تهدیدی امنیتی ایجاد می‌کند یا خیر و تحقیقاتی را که در دست انجام است، فاش کرد. یک مقام این آژانس روز پنجشنبه گفت : کمیسیون ارتباطات فدرال، در تحقیقاتی که از چند ماه پیش آغاز شد، سرگرم بررسی سازندگان گوشی از جمله اپل، گوگل، سامسونگ الکترونیکس و نوکیا است.

تلفن‌های همراه، سیگنال‌های ماهواره‌ها را به منظور تعیین مکان دستگاه مقایسه می‌کنند. آمریکا در این فناوری پیشگام بود اما در سال‌های اخیر، کشورهای دیگر به آن پیوستند. شرکت‌های آمریکایی از سیستم موقعیت یاب ماهواره‌ای آمریکایی استفاده می‌کنند و در سال ۲۰۱۸، اجازه یافتند از مجموعه ماهواره‌های سیستم ماهواره ای اتحادیه اروپا به نام گالیله، استفاده کنند. روسیه و چین هم سیستمهای موقعیت یاب ماهواره‌ای دارند، اما کمیسیون ارتباطات فدرال، اجازه استفاده از آنها را نداده است.

کمیسیون ارتباطات فدرال، از سازندگان می‌پرسد که آیا دستگاه‌های آنها با مقررات این رگولاتور مطابقت دارند و در صورت وجود، چه آسیب‌پذیری‌هایی ممکن است در نحوه دریافت و پردازش سیگنال‌های ماهواره‌ای محصولاتشان وجود داشته باشد.

به گفته کارشناسان ماهواره، اگر تلفن‌ها از سیگنال‌های ماهواره‌ای بیشتر از جمله سیگنال‌های ناوگان ماهواره‌های خارجی استفاده کنند، مکان دستگاه می‌تواند با دقت بالاتری مشخص شود. عملکردهای حیاتی اقتصاد مدرن، از حمل و نقل هوایی گرفته تا شبکه انرژی و بورس اوراق بهادار و همین طور همه افراد دارای تلفن همراه، به سیستم‌های ماهواره‌ای ناوبری جهانی متکی هستند. ردیابی موقعیت مکانی توسط شرکت‌های تلفنی انجام می‌شود که کسب‌وکاری را ایجاد کرده‌اند تا به فروشندگان اطلاع دهند که مشتریان، کجا هستند.

در حالی که کمیسیون ارتباطات فدرال، گالیله اروپا را برای دریافت و پردازش سیگنال‌ها از سیستم موقعیت‌یابی جهانی آمریکا، مورد تائید قرار داده، متوجه شده است که تلفن‌های همراه و سایر دستگاه‌های متصل آمریکایی، سیگنال‌های سیستم ماهواره‌ای BeiDou چین و گلوناس روسیه را دریافت و پردازش می‌کنند که ممکن است نقض قوانین فدرال باشد.

مایک گالاگر، رئیس جمهوریخواه کمیته منتخب مجلس نمایندگان در امور چین، از جمله کسانی است که توجه کمیسیون ارتباطات فدرال را به این موضوع جلب کرده است.

وی در نامه ۱۱ مارس به این کمیسیون، به شواهد قابل توجه مبنی بر پارازیت سیگنال‌های ماهواره‌ای توسط روسیه اشاره کرد و گفت که چنین رویدادهایی نشان می دهد ضروری است که کمیسیون ارتباطات فدرال، قوانین خود را برای استفاده از سیگنال‌های غیرمجاز از ماهواره‌های خارجی اجرا کند.

گالاگر گفت: یکی از دلایلی که شرکت‌های مخابراتی و سازندگان دستگاه‌ها، از سیگنال‌های غیرمجاز استفاده می‌کنند این است که آمریکا در بکارگیری و فعال‌سازی نسل بعدی ماهواره‌های موقعیت یاب مکانی، بسیار عقب مانده است اما وی خاطرنشان کرد آمریکا می‌تواند بدون نیاز به اجازه استفاده از سیگنال‌های چین و روسیه، به گالیله اتحادیه اروپا تکیه کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چندین کارشناس مستقل اظهار کردند: دریافت سیگنال از ماهواره‌های بیشتر، خطر کمی دارد. در عوض، دقت بهبود یافته ای را فراهم می‌کند که با محاسبات مربوط به چندین ماهواره، همراه است. تلفن‌ها عموما به اندازه کافی هوشمند هستند که سیگنال‌های جعلی را نادیده می‌گیرند و این امر، ریسک هدایت اشتباه را کاهش می‌دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.