مخابرات فضایی

April 9, 2024
12:11 سه شنبه، 21ام فروردینماه 1403
کد خبر: 163952

لیزرهای فضایی چین آماده ارسال داده‌ها به زمین هستند

دستگاه‌های ارتباطی لیزری پیشرفته چین که در فضا مستقر شده‌اند، آماده هستند تا داده‌ها را به زمین انتقال دهند.

به گزارش ایسنا، آزمایش‌های فناوری لیزرهای چین به زودی آغاز می‌شوند.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، «شرکت علوم و صنعت هوافضای چین»(CASIC) که یک پیمانکار بزرگ فضایی است، مجموعه‌ای از دستگاه‌های ارتباطی لیزری پیشرفته را در فضا مستقر کرده و به زودی آزمایش‌های فناوری را با آنها انجام خواهد داد.

«سونگ شیائومینگ»(Song Xiaoming) از مدیران شرکت علوم و صنعت هوافضای چین گفت: این دستگاه‌ها که پایانه‌های ارتباطی لیزری «ویهای ۱»(Weihai-1) نامیده می‌شوند، توسط مهندسان «موسسه تجهیزات سنجش از دور پکن»(BISME) و «موسسه فناوری هاربین»(Harbin Institute of Technology) طراحی و ساخته شده‌اند. این دستگاه‌ها روی دو ماهواره قرار داشتند که در اوایل فوریه با موشک «اسمارت دراگون ۳»(Smart Dragon 3) از دریای جنوبی چین پرتاب شدند.

شیائومینگ ادامه داد: مهندسان از ماه جاری تا ژوئن، دستگاه‌ها را برای انجام دادن تعدادی آزمایش مربوط به ارتباطات لیزری میان‌ماهواره‌ای و فضا-زمینی و همچنین تله‌متری و فرمان از راه دور به کار خواهند برد. پس از آزمایش‌های درون‌مداری، تجهیزات به طور رسمی شروع به کار خواهند کرد.

شیائومینگ خاطرنشان کرد: با رشد سریع اقتصاد دریایی چین، تقاضای بازار برای داده‌های اقیانوسی و دریایی همچنان در حال افزایش است و کاربران می‌خواهند چنین داده‌هایی به مقدار زیاد و در لحظه منتقل شوند. به همین دلیل است که پایانه‌های ویهای ۱ ساخته و پرتاب شدند.

وی افزود: با استقرار ویهای ۱، فناوری ارتباط لیزری در عملیات سنجش از راه دور اقیانوس برای اولین بار توسط چین مورد استفاده قرار گرفته است.

سنجش از دور به فرآیند شناسایی و پایش خصوصیات فیزیکی اجسام در خشکی یا دریا با اندازه‌گیری تشعشعات منعکس‌شده و ساطع‌شده از اهداف اشاره دارد.

این دستگاه‌ها دارای توانایی هدف‌گیری و ردیابی با دقت بالا، بررسی تلاطم اتمسفر اقیانوس و همچنین سایر فناوری‌های پیشرفته هستند. شیائومینگ گفت: آنها قادر به انتقال بی‌درنگ هستند و ظرفیت زیادی را در انتقال داده‌های سنجش از دور درباره مناطق دریایی و کشتی‌های مورد نظر دارند.

وی افزود: هر یک از این دستگاه‌ها تنها هشت کیلوگرم وزن دارند و می‌توانند حداقل پنج سال در مدار زمین کار کنند.

به گفته مهندسان آکادمی شیائومینگ، فناوری ارتباطات لیزری اهمیت فزاینده‌ای را در تجارت ماهواره‌ به ویژه در بهره‌برداری از شبکه‌های ماهواره اینترنتی در مدار پایین زمین پیدا کرده است.

«کیائو یوآنژه»(Qiao Yuanzhe) پژوهشگر فناوری ارتباطات لیزری در موسسه تجهیزات سنجش از دور پکن گفت: یکی از جذابیت‌های مهم ارتباطات لیزری این است که می‌توانند حجم وسیعی از داده‌ها را بسیار فراتر از ظرفیت تجهیزات انتقال مایکروویو ماهواره‌های کنونی منتقل کنند. بنابراین، آنها یک انتخاب ارجح برای شبکه ماهواره‌ای اینترنت مدار پایین زمین هستند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.