هوش مصنوعی

May 1, 2024
10:45 چهارشنبه، 12ام اردیبهشتماه 1403
کد خبر: 165384

اپل ده‌ها متخصص هوش مصنوعی گوگل را برای آزمایشگاه مخفی خود در زوریخ استخدام کرد

منبع: Digiato

اپل ده‌ها کارشناس هوش مصنوعی را برای یک «آزمایشگاه اروپایی مخفی» که در زوریخ سوئیس ایجاد کرده، از گوگل جذب کرده است. کوپرتینویی‌ها می‌خواهند در این آزمایشگاه تیم جدیدی از کارکنان را که وظیفه ساخت مدل‌ها و محصولات جدید هوش مصنوعی را دارند، مستقر کنند.

به گزارش فایننشال تایمز، اپل از سال 2018 و زمانی که «جان جیاناندریا» را به‌عنوان مدیر ارشد هوش مصنوعی خود انتخاب کرد، حداقل 36 متخصص را از گوگل استخدام کرده است.

تیم اصلی هوش مصنوعی اپل خارج از کالیفرنیا و سیاتل کار می‌کند، اما این شرکت اخیراً در زوریخ سوئیس، دفاتر اختصاصی هوش مصنوعی تأسیس کرده است. تصور می‌شود که خرید استارتاپ‌های محلی هوش مصنوعی FaceShift (واقعیت مجازی) و Fashwell (تشخیص تصویر) توسط اپل، بر تصمیم این شرکت برای ساخت یک آزمایشگاه تحقیقاتی مخفی به‌نام «Vision Lab» در زوریخ تأثیر گذاشته است.

براساس این گزارش، کارمندان مستقر در آزمایشگاه اپل درزمینه توسعه فناوری‌های اساسی ChatGPT و محصولات مشابه براساس مدل‌های زبانی بزرگ (LLM)، مشارکت داشته‌اند. این مشارکت با تمرکز روی طراحی مدل‌های پیشرفته‌تر هوش مصنوعی بوده است که ورودی‌های متنی و بصری را برای پاسخ‌گویی به پرسش‌ها ترکیب می‌کنند.

این گزارش حاکی از آن است که فعالیت اخیر اپل روی LLM‌ها منجر به پیشرفت سیری شده است.
اپل مدت‌هاست که از پتانسیل «شبکه‌های عصبی» آگاه است. این فناوری نوعی هوش مصنوعی است که از نحوه تعامل نورون‌ها در مغز انسان الهام گرفته و زیربنای محصولات پیشرفته‌ای مانند ChatGPT محسوب می‌شود.

«چاک ووترز»، متخصص هوش مصنوعی و LLM، در دسامبر 2013 به اپل پیوست و تقریباً دو سال روی سیری کار کرد. ووترز دراین‌باره می‌گوید: «در مدتی که من آنجا بودم، اپل به گروه توسعه سیری فشار می‌آورد تا معماری عصبی را برای تشخیص گفتار، روی سیری پیاده‌سازی کنند. حتی در آن زمان، قبل از اینکه مدل‌های زبانی بزرگ مطرح شوند، مدیران اپل از طرفداران بزرگ شبکه‌های عصبی بودند.»

درحال‌حاضر گروه پیشرو هوش مصنوعی اپل شامل پرسنل برجسته سابق گوگل مانند «جیاناندریا»، رئیس سابق Google Brain است. گوگل برین اکنون بخشی از واحد DeepMind است. همچنین «سامی بنجیو» که اکنون مدیر ارشد تحقیقات هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در اپل است، قبلاً یکی از دانشمندان برجسته هوش مصنوعی گوگل بود. همین امر در مورد «رومینگ پانگ» نیز صدق می‌کند؛ او تیم «Foundation Models» اپل را با تمرکز بر مدل های زبان بزرگ رهبری می‌کند. پانگ نیز قبلاً سرپرستی تحقیقات تشخیص گفتار هوش مصنوعی در گوگل را بر عهده داشت.

برخی کارشناسان بر این باورند که اپل درزمینه عرضه هوش مصنوعی خود بسیار محتاط بوده است. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که برخی مدل‌های زبانی فعلی پاسخ‌های نادرستی به کاربران می‌دهند. همین مسئله درزمینه مشکل «توهم» برای ChatGPT دردسرساز و از آن شکایت شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.