فناوری اطلاعات

May 20, 2026
23:34 چهارشنبه، 30ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 219199

بازی بی‌رحمانه‌ مارک زاکربرگ با کارمندان متا

منبع: گروه اخبار شبکه‌های اجتماعی ایستنا

در چند هفته اخیر، هزاران نفر از کارکنان متای مارک زاکربرگ در برزخ اشتغال بوده‌اند و منتظرند تا بشنوند که آیا آنها نیز بخشی از موج عظیم اخراج‌ها خواهند بود یا خیر. از هر ۱۰ نفر، یک نفر در معرض خطر قرار دارد و هیچ‌کس نمی‌داند این فهرست‌ها چگونه تهیه می‌شوند.

به گزارش ایسنا، متا، ۲۶ روز پیش در روز ۲۳ آوریل، از طریق یک یادداشت داخلی اعلام کرد که حدود ۱۰ درصد از ۷۸ هزار کارمند شرکت را تعدیل می‌کند و حدود ۶۰۰۰ موقعیت شغلی خالی را می‌بندد. این موضوع بالاخره در روز چهارشنبه اجرا شد و با احتمال اخراج یک نفر از هر ۱۰ نفر، کارگران به طور قابل درکی مضطرب هستند زیرا منتظرند تا شرکتشان ماشه را در یک بازی بی‌رحمانه رولت روسی که نزدیک به یک ماه طول کشیده است، بکشد.

به نقل از فیوچریسم، یکی از کارمندان ناشناس متا روز دوشنبه نوشت: متای نابینا در حال حاضر کاملا آشفته به نظر می‌رسد. اینجا پر از افرادی است که سعی می‌کنند بفهمند آیا اخراج‌ها بر اساس بررسی عملکرد دوسالانه، سابقه کار، سازمان، دوره مدیریت، سطح، سیاست یا نوعی فیلتر منطقی است یا خیر. برخی افراد فکر می‌کنند جدیدتر بودن خطرناک است. برخی دیگر فکر می‌کنند مدت طولانی در یک سطح بودن خطرناک است. هیچ‌کس حتی در مورد اینکه ایمنی به چه معناست با دیگری موافق نیست.

یک روز پس از اخراج‌ها، این نمایش به قدری بزرگ شده بود که کارمندان شرکت‌های دیگر سعی کردند از میان شایعات، کمی ماجرا را درک کنند. یکی از کارمندان گوگل پرسید: جزئیات اخراج قریب‌الوقوع متا چیست؟

یکی از کارمندان متا در پاسخ گفت: این کنجکاوی بیمارگونه در مورد اخراج‌های شرکت‌های دیگر برای چیست؟ به کار خودتان برسید، مگر اینکه قصد داشته باشید از متایی‌های اخراج‌شده حمایت مالی کنید. کارمند گوگل نیز در پاسخ پیشنهاد داد که به افراد اخراج‌ شده از متا کمک کند.

جنل گیل، مدیر ارشد منابع انسانی متا، در نامه ماه آوریل به کارمندان گفت: می‌دانم که این موضوع تقریبا یک ماه پر از ابهام را برای همه به همراه داشته که فوق‌العاده نگران‌کننده است.

اخراج‌های پیش رو جدیدترین موارد در سال ۲۰۲۶ هستند. در ژانویه، متا حدود ۱۵۰۰ کارمند واقعیت مجازی را اخراج کرد، زیرا بخش شکست‌خورده Reality Labs زاکربرگ را کنار می‌گذاشت. حتی برای کسانی که از آزمون روز چهارشنبه جان سالم به در می‌برند، آینده ممکن است دشوار باشد و اخراج‌های بیشتری برای اواخر امسال برنامه‌ریزی شده است.

با توجه به مواجهه با یکی از بدترین بازارهای کار برای کارگران فناوری در دهه‌های اخیر، باید دید که چه تعداد از این کارکنان متا قادر به حفظ مسیر شغلی خود در دنیای بسیار ماهرانه و بسیار رقابتی فناوری‌های بزرگ هستند. شاید یک کارمند خوش شانس بتواند تغییر شغل را در نظر بگیرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.