اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 7, 2026
11:58 یکشنبه، 17ام خردادماه 1405
کد خبر: 220884

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی: قطعی اینترنت و افزایش هزینه‌ها اصلی‌ترین چالش ما در جنگ بود

منبع: پیوست

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی، قطعی دسترسی به اینترنت بین‌الملل و در ادامه آن بهم خوردن تناسب میان درآمد و هزینه‌ها را اصلی‌ترین چالش فضاهای کار اشتراکی در جنگ اخیر عنوان کرد. طبق گفته او طی این مدت، میزان مراجعه به فضاهای کار اشتراکی در شهرستان‌ها صعودی بود و این فضاها تقریبا به‌طور کامل فعالیت داشتند.

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی، فرشاد جعفرپور اشاره کرد از آنجایی که درصد قابل توجهی از کسب‌وکارهای مستقر در فضاهای کار اشتراکی، فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال هستند، قطعی اینترنت وضعیت کاری این بازیگران را با چالش روبه‌رو کرد. جعفرپور همچنین گفت که نتیجه قطعی اینترنت، کاهش درآمد کسب‌وکارها و کمبود نقدینگی بود و همین موضوع اداره فضاهای کار اشتراکی را دشوار کرد.
به‌گفته دبیر انجمن فضای کار اشتراکی افزایش بیش از حد هزینه‌ها در مقابل محقق نشدن درآمدها، ادامه فعالیت فضاهای کار اشتراکی را به‌طرز جدی تحت تاثیر قرار داده است.
دبیر انجمن فضای کار اشتراکی گفت که دسترسی تعدادی از فضاهای کار اشتراکی به اینترنت بین‌الملل با پیگیری‌های انجمن از دهه آخر فروردین فراهم شد. از نظر جعفرپور هرچند این اتصال برای تعدادی از فضاها برقرار شد اما کافی نبود؛ زیرا که دسترسی به اینترنت بین‌الملل زمانی ارزشمندست که کسب‌وکارها و مشتریان همزمان و با هم متصل باشند.

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد که میزان مراجعه به فضاهای کار اشتراکی در جنگ اخیر مشابه جنگ ۱۲ روزه بود و این عامل که تعداد زیادی از پایتخت‌نشینان در شهرستان‌ها حضور داشتند موجب شد تا تقاضا برای فعالیت در این فضاها در شهرستان‌ها افزایش بیابد و به‌تبع در تهران کاهشی چشمگیر داشته باشد.
جعفرپور همچنین اشاره کرد علاوه‌بر حضور کسب‌وکارهای کوچک و نوپا که عموما در فضاهای کار اشتراکی فعالیت دارند، این جنگ باعث شد تا این بار کسب‌وکارهای بزرگ فارغ از حوزه فعالیتشان به سمت فضاهای کار اشتراکی بیایند.
مدیریت هزینه‌های جاری مهم‌ترین دلیل مراجعه این مجموعه‌ها عنوان شد.
دبیر انجمن فضای کار اشتراکی پیرو این تغییرات گفت: کاهش چشمگیر حضور استارت‌آپ‌ها در این مدت، ناامیدکننده بود. فضاهای کار اشتراکی کمک می‌کنند تا آینده را بهتر پیش‌بینی کنیم. امروز حضور نداشتن استارت‌آپ‌ها در این فضاها نشان می‌دهد که زیست‌بوم نوآوری کشور ما تحت تاثیر جنگ اخیر در شرایط نامطلوبی به‌سر می‌بر که اگر برای احیای آن فکری نشود به زودی شاهد نابودی زیست‌بوم خواهیم بود.

طبق گفته دبیر انجمن فضای کار اشتراکی ساعت فعالیت فضاهای کار اشتراکی طی جنگ تغییر چندانی نداشت و همه طبق روال گذشته به ارائه سرویس و خدمات پرداختند. اما در روزهایی که امکان فعالیت وجود نداشت این فضاها تعطیل بودند. به‌گفته جعفرپور، فضاهای کار اشتراکی در روزهای فعالیت خود در جنگ حتی با پایین‌ترین ضریب اشتغال، ساعت کاری خود را کاهش ندادند تا خللی در روند فعالیت کسب‌وکارهای مستقر در آنجا ایجاد نشود.

دبیر انجمن فضای کار اشتراکی درباره اینکه آیا تسهیلات و حمایتی از سمت دولت در این مدت صورت گرفته است یا نه توضیح داد: متاسفانه عمده تسهیلات برای کسب‌وکارهایی در نظر گرفته شد که ساختمان‌ آنها تخریب شده است. تا امروز نه معاونت علمی ریاست جمهوری و نه هیچ یک از دستگاه‌های دیگر تسهیلاتی برای فضاهای کار اشتراکی در نظر نگرفته‌اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.