اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 7, 2026
12:22 یکشنبه، 17ام خردادماه 1405
کد خبر: 220900

معاون وزارت بهداشت: به دلیل قطعی اینترنت رتبه علمی کشور یک پله نزول کرد

منبع: زومیت

آخوندزاده می‌گوید قطعی اینترنت در سال گذشته باعث از دست رفتن ۵۶۰۰ مقاله علمی و سقوط یک پله‌ای جایگاه علمی ایران شد.
شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در خصوص یکی از تبعات قطعی اینترنت بر حوزه علمی کشور توضیحاتی را ارائه کرد.

او به مجلات علمی کشور اشاره کرده که مقالات در آن‌ها فرصت چاپ و گرفتن جایگاه در رتبه‌بندی‌های علمی جهانی را داشتند اما قطعی اینترنت امکان چاپ آن‌ها را از کشور گرفت:

وزارت علوم و دانشگاه آزاد حدود ۴۵۰ مجله بین‌المللی در حوزه پزشکی و غیرپزشکی داریم. اکثر این ۴۵۰ مجلسه متعلق به وزارت بهداشت است. این مجلات این امکان را می‌دهند که وقتی مجلات بین‌المللی ما را تحریم می‌کنند، در مجلات داخلی مقاله‌ها را چاپ کنیم. سال گذشته به دلیل قطع اینترنت در سه برهه، این ۴۵۰ مجله یک تا دو شماره نتوانستند مقالات پذیرفته‌شده بارگذاری کنند.
– شاهین آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادمه نیز گفت: «در مجموع حدود ۷۰۰ شماره مجله با تاخیر مواجه شد و با در نظر گرفتن میانگین حداقل هشت مقاله در هر شماره، نزدیک به ۵ هزار و ۶۰۰ مقاله علمی از دست رفت.»

قطع نشدن اینترنت و چاپ شدن مقالات در مجله‌های علمی این امکان را به کشور می‌داد که جایگاه علمی‌اش را در جهان حفظ کند: «اگر این مقالات در زمان مقرر منتشر می‌شد، ایران از نظر تعداد مقالات علمی حدود ۳ هزار مقاله از عربستان سعودی جلوتر بود. ما سال گذشته به دلیل قطعی اینترنت، یک رتبه علمی را از دست دادیم.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.