امنیت

فناوری اطلاعات

۱۴۰۵-۰۵-۱۴
۱۷:۴۷ چهارشنبه، ۱۴ام مردادماه ۱۴۰۵
کد خبر: 227227

آخرین وضعیت امنیت سایبری زیرساخت‌های راه‌آهن کشور

منبع: مهر

مرکز فرماندهی عملیات امنیت سایبری، آخرین وضعیت امنیت سایبری زیرساخت‌های راه‌آهن کشور را با حضور مدیرعامل شرکت راه‌آهن بررسی کرد.

به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، نشست بررسی وضعیت امنیت سایبری زیرساخت‌های راه‌آهن کشور به میزبانی مرکز فرماندهی عملیات امنیت سایبری و با حضور دکتر حجت رئیس مرکز فرماندهی عملیات امنیت سایبری، جبارعلی ذاکری مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و همچنین نمایندگان قوه قضاییه، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان پدافند غیرعامل و جمعی از مسئولان و کارشناسان دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شد.

در این نشست، وضعیت امنیتی سامانه کنترل علائم الکتریکی راه‌آهن و همچنین موضوع آسیب‌پذیری‌های موجود در برخی سامانه‌ها و وب‌سایت‌های مرتبط با شرکت راه‌آهن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و بر اهمیت صیانت از زیرساخت‌های حیاتی کشور به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل ریلی و ضرورت توجه به تهدیدات سایبری علیه این زیرساخت‌ها تأکید شد.

در بخشی از این جلسه، مدیرعامل راه‌آهن گزارشی از آخرین وضعیت امنیت سایبری زیرساخت‌های راه‌آهن، اقدامات انجام‌شده در حوزه سامانه‌های کنترل و بهره‌برداری راه‌آهن ارائه کرد.

همچنین برخی چالش‌های موجود در این حوزه از جمله کمبود نیروی انسانی متخصص، برگزار نشدن منظم جلسات کمیته امنیت سایبری و اجرایی نشدن بخشی از اسناد و الزامات ابلاغی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مرکز فرماندهی عملیات امنیت سایبری، راه‌آهن را ملزم به رفع نواقص کرد.

در پایان این نشست، مقرر شد شرکت راه‌آهن ضمن برگزاری منظم جلسات کمیته امنیت سایبری با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط، برنامه زمان‌بندی‌شده‌ای برای ارتقای معماری امنیتی، اجرای اقدامات امن‌سازی، بهینه سازی و ارتقاء مرکز عملیات امنیت (SOC) و رفع چالش‌های موجود ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد که سازمان پدافند غیرعامل به عنوان یکی از دستگاه‌های هماهنگ کننده امنیت سایبری، از طرف مرکز فرماندهی عملیات امنیت سایبری، بر اجرای مصوبات و پیشرفت اقدامات نظارت کرده و گزارش‌های مربوط را به این مرکز ارائه دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.